ALEGERI 2014: Ce se intampla in aceste momente la sectiile de votare din strainatate

Publicat: 02/11/2014 | 08:49
ALEGERI 2014: Ce se intampla in aceste momente la sectiile de votare din strainatate

MAE precizează că, la începerea votului în România, la ora locală 7.00, cetăţenii români votau deja în 45 de secţii din afara ţării, iar simultan cu începerea votului în ţară s-au deschis 50 de secţii din străinătate, votul decurgând în condiţii normale.

Toate secţiile din străinătate sunt pregătite pentru derularea în bune condiţii a procesului electoral. Votul decurge în condiţii normale, menţionează Ministerul de Externe.

alegeri 2014

„La începerea votului în România, ora 7.00, ora locală, cetăţenii români votau deja în 45 de secţii de votare din afara ţării. Simultan cu începerea votului în România s-au deschis 50 de secţii de votare din afara ţării, în Republica Moldova, Bulgaria, Turcia, Cipru, Grecia, Israel, Finlanda, Lituania, Letonia, Ucraina, Africa de Sud, Egipt, Siria, Palestina, Iordania, Liban, Zimbabwe”, se arată într-un comunicat transmis duminică dimineaţă de MAE.

Procesul de votare la scrutinul din 2 noiembrie 2014 pentru alegerea preşedintelui României a început în afara ţării la secţia de votare organizată în Noua Zeelandă (Auckland), sâmbătă, la ora 20.00, la ora României, având în vedere diferenţa de fus orar. Adresele secţiilor de votare se regăsesc pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale.

Citeste si

Sondaj CSCI: Victor Ponta ar obtine 46% din voturile romanilor, daca duminica ar avea loc alegeri prezidentiale

BLOOMBERG il prezinta pe Victor Ponta drept favorit in alegeri!

MAE precizează că pentru organizarea scrutinului în străinătate, respectarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor privitoare la alegeri de către toate autorităţile, instituţiile şi organismele cu responsabilităţi în materie electorală, sunt asigurate de Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate nr. 48, în conformitate cu prevederile legale.

 

 

Citește și...