Aleksandr Gruşko: „Vom lua măsuri faţă de amplasarea scutului american antirachetă! Victor Ponta reactioneaza la mesajul Rusiei!

Publicat: 14/10/2014 | 15:39
Aleksandr Gruşko: „Vom lua măsuri faţă de amplasarea scutului american antirachetă! Victor Ponta reactioneaza la mesajul Rusiei!

Statele Unite îşi implementează treptat programul european de apărare antirachetă. Fie nu iau în considerare interesele securităţii regionale, fie le ignoră pur şi simplu", a declarat reprezentantul Moscovei la NATO, Aleksandr Gruşko.

Gruşko a mai afirmat că statele occidentale trebuie să-şi recunoască greşelile politice şi să stopeze repetarea lor mecanică pentru a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia şi situaţia securităţii în general. Premierul Victor Ponta este singurul lider roman care reactioneaza fata de mesajul Rusiei.

Ponta

 

„Privind declaratiile recente ale reprezentantului Rusiei la NATO, Aleksandr Grusko, care a avertizat ca Rusia va lua masuri in contextul preluarii de catre armata americana a comenzii asupra bazei militare de la Deveselu, premierul Victor Ponta a declarat: „Romania este un stat membru al NATO, un aliat de incredere al SUA si UE si doreste sa aiba un rol de echilibru in regiune, pentru ca vocatia noastra este una pacifista. Obiectivele noastre sunt foarte clare – obtinerea independentei energetice, intarirea securitatii in zona Marii Negre si sprijinirea parcursului catre integrare europeana al Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei, Serbiei si tarilor din Balcani.
In acest context, tara noastra nu poate accepta amenintari. Romania face parte dintr-un sistem de valori european si transatlantic care nu poate inchide ochii la ce s-a intamplat in Crimeea si la incalcarea principiilor de drept international. Romania sustine principiul suveranitatii si al integritatii teritoriale al tuturor tarilor si respinge orice forma de presiune externa, iar amenintarile la adresa securitatii din regiune nu ajuta la gasirea de solutii pentru o mai buna cooperare. Pozitia tarii noastre este una clara si ferma – stam alaturi de aliatii nostri din NATO, de SUA si de UE.”,
a scris Victor Ponta pe contul de socializare.

L.L