Alerta cu bomba in Romania! Ce au constatat organele de ancheta din Pitesti cand au ajuns la fata locului

Publicat: 16/01/2015 | 11:58
Alerta cu bomba in Romania! Ce au constatat organele de ancheta din Pitesti cand au ajuns la fata locului

Autorităţile au intrat în alertă după ce doi elevi de clasa a IV-a de la o şcoală din Piteşti au trimis la sediul AJFP Argeş un mail care continea o ameninţare cu bombă, cerând eliberarea primarului Tudor Pendiuc şi lui Cornel Penescu.

Joi după-amiază, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti a fost sesizată de către conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş că pe adresa electronică a instituţiei a fost primită o ameninţare cu bombă, cu scop revendicativ.

Potrivit BCCO Piteşti, imediat s-a creat la nivelul Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT o echipă operativă complexă, care a stabilit că e-mailul a fost trimis în glumă, de la Şcoala nr. 3 „Ion Pillat” din Piteşti, de către doi elevi de clasa a IV-a, de pe un calculator din laboratorul de informatică al unităţii şcolare.

Conform unor surse judiciare, cei care au trimis e-mailul cereau eliberarea din arest a primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, dar şi a omului de afaceri Cornel Penescu, ameninţând că în caz contrar vor detona o bombă la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, situată pe Bd. Republicii, într-o zonă intens circulată din Piteşti.

Bomba

Cei doi copii care au trimis mesajul de ameninţare nu vor putea fi sancţionaţi penal sau contravenţional pentru fapta lor.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş nu a formulat un punct de vedere referitor la acest incident.

R.O.