Incendiu la Penitenciarul din Satu Mare! O celulă a fost incendiată, în semn de protest, iar trei deținuți au murit arși de vii

Autor: L.N.
Publicat: 19/03/2020 | 08:23

A fost alertă în Satu Mare, după ce un deținut ar fi dat foc în mod intenționat la celula în care se afla. Incendiul a avut loc lângă Tribunalul Satu Mare și, potrivit informațiilor PresaSM, la fața locului au ajuns de urgență trei autospeciale de stingere cu apă și spumă ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă și mai multe echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție.

UPDATE – în urma incendiului pus într-o celulă, în semn de protest, trei deținuți au fost arși de vii. Deținuții ar fi fost revoltați că – pe fondul crizei coronavirusului – ar fi fost redus programul de vizite. Alți doi deținuți sunt în stare gravă la spital, iar alţii 5 au fost intoxicaţi cu fum.

Potrivit primelor informații obținute de la fața locului, cinci persoane fuseseră rănite în urma izbucnirii incendiului.

Încă nu se cunosc circumstanțele exacte în care delincventul ar fi dat foc în penitenciar. Potrivit martorilor, se pare că bărbatul ar fi aprins materiale combustibile într-una dintre celulele de detenție.

 

Citește și...