Alertă meteo pentru România! Meteorologii au făcut azi un nou anunț alarmant

Publicat: 13/07/2019 | 11:23
Alertă meteo pentru România! Meteorologii au făcut azi un nou anunț alarmant

La câteva ore de când specialiștii au dezvăluit că încep furtunile puternice din cauza ciclonului care a măturat Grecia și care va ajunge și în România, meteorologii au făcut un nou anunț alarmant. Ei au extins durata alertei meteo care anunța instabilitate atmosferică și ploi în toată țara… în cantități de apă însemnate.

În intervalul 13 iulie, ora 13:00 – 15 iulie, ora 21:00, instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.

Duminică (14 iulie), manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iar luni (15 iulie) se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării.

Astfel, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Citește și...