„Alexandra și Luiza sunt în viață”. FBI, concluzia care totul peste cap în cazul Caracal

Publicat: 01/10/2019 | 12:07
„Alexandra și Luiza sunt în viață”. FBI, concluzia care totul peste cap în cazul Caracal

Crimele din Caracal sunt, în continuare, învăluite în mister, iar anchetatorii încearcă – din răsputeri – să stabilească toate circumstanțele care au dus la o asemenea tragedie. Familia Luizei Melencu este de părere că fata trăiește, încă, iar Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, susține că Gheorghe Dincă nu a fost un ”lup singuratic”. 

Criminalul Gheorghe Dincă a recunoscut, în timpul anchetei, că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu, numai că informațiile oferite de el au fost contradictorii. Una dintre ipoteze lansate a fost aceea că Dincă ”protejează” pe cineva, ideea centrală fiind că el a făcut parte din cel puțin o rețea de trafic de persoane. În timpul emisiunii ”Acces Direct” de la Antena 1, Alexandru Cumpănașu a susținut că anchetatorii angajați chiar de el au descoperit că Gheorghe Dincă avea legături nu cu una, ci cu două rețele de trafic de carne vie.

”Fetele sunt vii”

Pentru ca totul să fie din ce în ce mai halucinant în tot acest caz terifiant, un profiler al FBI – Mihaela Brooks –  a analizat la Acces Direct cazul Caracal. ”Gheorghe Dincă nu este un lup singuratic și niciun criminal în serie”, a spus aceasta, considerând că există șanse serioase ca Luiza și Alexandra să fie în viață. Același profiler a discutat, la un moment dat, despre mănușile chirurgicale descoperite, în urma percheziției, la locuința lui Gheorghe Dincă.

Un detaliu care este totuși foarte curios și indică multe semne de întrebare: în imaginea din stânga este uin morman de mănuși. Sunt pe niște pungi de plastic, există și o cârpă și niște sticle de apă de branduri diferite. Această imagine a fost luată de poliție la prima oră, când au ajuns la casa odiosului. Aceste mănuși chirurgicale au fost folosite. Mânușile chirurgicale sunt pe 4 mărimi: mici, mijlocii, largi și extralargi. Cei care sunt obișuniți să folosească mănuși în profesia lor sau din alte motive le folosesc destul de des, încep să-și formeze un obicei în a-și scoate mânușa și fiecare persoană care o folosește are un stil anume de a scoate mânușa. (…) Gândindu-ne la ce fel de om este odiosul, personalitatea lui, igiena lui personală, la felul în care arăta casa, la meseria pe care o avea, de mecanic, reparații și tinichigerie, la ce-i trebuia astfel de mânuși chirurgicale, de unde le are? Poliția ar trebui să le separe pe categorii, pe măsuri și sper să se găsească și un ADN acolo. Aceste mânuși nu par a fi acolo de foarte multă vreme”, spune Mihaela Brooks într-un video postat pe Youtube.

Citește și...