Alexandru Cumpănașu răbufnește din nou: ”Cazul Caracal e una dintre cele mai mari tragedii din România”

Autor: A.N.
Publicat: 25/08/2019 | 16:57
Alexandru Cumpănașu răbufnește din nou: ”Cazul Caracal e una dintre cele mai mari tragedii din România”

Alexandru Cumpănașu răbufnește din nou. Unchiul Alexandrei spune că ceea ce s-a întâmplat la Caracal este una dintre cele mai mari tragedii care s-au întâmplat vreodată în România, în ceea ce privește intervenția autorităților.

”E una dintre cele mai mari tragedii care a avut loc vreodată în România, prin incompetența, complicitatea, prin indolența, ticăloșia unor persoane din instituțiile publice, care au făcut fie voit, fie din lipsă de pregătire profesională, fie din nepăsare, un mare rău unui copil. Faptul că vorbim de Alexandra noi nu ne dăm seama că vorbim despre fiecare copil al acestei țări, fiecare femeie. Orice femeie poate fi luată de pe stradă oricând, batjocorită, omorâtă și Poliția sau Parchetul să intervină cum au intervenit aici. Sunt mult prea multe lucruri care nu au mers. Pot exista în orice oraș astfel de clanuri mafiote, polițiști care sunt mână în mână cu clanurile. E pur și simplu o tragedie. Oamenii care se uită la noi nu se uită doar pentru Alexandra, ci pentru soarta fiecărui copil care e în joc. 

Ce părere am după o lună? Acest caz înseamnă ori începutul sau sfârșitul DIICOT-ului și Poliției Române. Dacă nu vor rezolva cazul fără dubii, din cauza unora din reprezentanții instituțiilor, aceste instituții vor ajunge să nu mai conteze deloc pentru populație. Sunt multe semne de întrebare. Avem dovezi de complicitate voită sau nevoită a procurorilor prin neimplicare. Codul Penal nu spune că infracțiunea e doar despre a face ceva, ci și despre a nu face, neglijență e puțin spus. Dacă o persoană cu putere publică ia decizia să nu facă ceva, poate să favorizeze un infractor. Din punctul meu de vedere, cele mai mari semne de întrebare sunt absolut de început până acum cam tot ce s-a întâmplat”, a mărturisit Alexandru Cumpănașu la Antena 3.

Medicul Adrian Popa a asigurat permanenţa în noaptea de 25 spre 26 iulie 2019, atunci când polițiștii care o căutau pe Alexandra nu au reușit să o descopere pe adolescentă înainte ca aceasta să fie ucisă de criminalul Gheorghe Dincă. Mediul Popa este revoltat și lansează acuzații dure către Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Ambulanța, spune medicul Adrian Popa, ar fi putut interveni de urgență, iar medicii ar fi avut voie să intre, imediat, în locuința lui Gheorghe Dincă, numai că operatoarea STS de la 112 nu a specificat că era vorba de un… viol, ci doar de o sechestrare de persoane, caz în care nu este nevoie de intervenția Serviciului de Ambulanță, informează adevarul.ro.

„Pe diagnosticul ăsta (n.red. – sechestrare de persoană), n-avea treabă Ambulanţa. Ei au fost deştepţi aici. STS-ul n-are nicio pregătire medicală şi ei visează să angajeze strict operatori. Atenţie, noi avem asistente în dispecerat. Ei visează să scoată profesioniştii, să bage operatori pur şi simplu. Au aplicaţia, le dă mură-n gură. Păi, spune la viol pe cine să soliciţi, dar dacă ea a pus , a mers pe aplicaţie, n-a mers pe pregătire medicală. Aplicaţia pe sechestrare de persoane ii dă doar legătura la poliţie. Are un soft în calculator. Dacă scria şi viol, îi dădea soft-ul Poliţie+Ambulanţă.  Dar nu sunt pregătite medical“, a mai susţinut medicul Adrian Popa.

 

Citește și...