Alexandru Dedu: „Campioanele trebuie decise pe teren nu în birouri!”

Autor:
Publicat: 23/04/2020 | 13:06
Alexandru Dedu: „Campioanele trebuie decise pe teren nu în birouri!”

Alexandru Dedu, președintele FRH a declarat că este foarte important ca echipele campioane în acest sezon să se stabilească pe teren nu printr-o decizie dintr-un birou.

„Acesta a fost mesajul pe care îl transmitem. Este foarte important, din foarte multe puncte de vedere ca toate competiţiile să se termine sportive. Habar nu am dacă se va juca cu porţile închise. Şi în Consiliul de Administraţie au fost acelaşi tip de întrebări, dacă, poate… Nu, strict legat de ceea ce este publicat în Monitorul Oficial. Dacă spune că nu putem să jucăm cu spectatori, nu jucăm cu spectatori, dacă spune că trebuie să fim testaţi anti-coronovirus, testăm, dacă spune că nu putem să jucăm, nu jucăm. Vom face exact ceea ce legea spune că putem face, dar nu vorbe, lucruri reale, în funcţie de momentul respectiv”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FRH.

Federaţia Română de Handbal a anunţat programul reluării competiţiilor după încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus.

La puțin timp după ce președintele României a anunțat că starea de urgență pe teritoriul țării va fi ridicată pe 15 mai, oficialii FRH au luat decizia ca primele meciuri în cadrul Ligii Naţionale masculine să aibă loc la 31 mai. La masculin, pentru încheierea sezonului competiţional la seniori până la sfârşitul lunii iunie se renunţă la disputarea în sistem play-off/play-out a Ligii Naţionale.

În altă ordine de idei, Sindicatul Handbaliştilor din România consideră că decizia Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal de a relua campionatele interne, pentru a stabili astfel campioanele pe terenurile de joc, este una iresponsabilă, fiind luată fără a-i consulta pe sportivi.