Alexandru Dedu: „Vom trimite către EHF participantele de drept la cupele europene!”

Autor: Cristian P
Publicat: 19/05/2020 | 09:55
Alexandru Dedu: „Vom trimite către EHF participantele de drept la cupele europene!”

Președintele Federației Române de Handbal (FRH) a declarat că forul pe care îl conduce va transmite Federaţiei Europene de Handbal (EHF) distribuţia echipelor pentru participarea în cupele europene conform clasamentelor finale şi că va transmite la forul european eventuale solicitări pentru obţinerea de wild-card-uri.

„În momentul de faţă nu pot să spun cine şi cum şi ce trebuie să facă. Ceea ce am comunicat Consiliului de Administraţie a fost faptul că îmi doream şi îmi doresc ca deciziile să aibă o înşiruire logică. Dacă se consideră că trebuie să se acorde titlul de campioană, medalii, la fel, înseamnă că trebuie să fie şi echipe care să retrogradeze. Pentru că e vorba de o înşiruire logică. În cazul în care, ţinând cont că e vorba despre un clasament intermediar, nu acordăm medalii, putem să spunem că nu retrogradează nimeni, pentru că nu a avut şansa să-şi apere până la capă posibilitatea de a rămâne în ligă. Prima poziţie a fost pentru a doua variantă, dar în cazul în care Consiliul de Administraţie hotăra mă aliniam pe această înşiruire logică. Din momentul acesta se vor face clasamentele conform deciziei Consiliului de Administraţie, vom trimite către EHF participantele de drept la cele două sau trei cupe, urmând ca toate echipele care vor să facă upgrade sau să obţină un wild-card să o facă şi noi înaintăm către EHF”, a declarat Alexandru Dedu pentru Agerpres.

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a hotărât ca sezonul 2019-2020, atât în Liga Florilor (feminin), cât şi în Liga Zimbrilor (masculin), să se încheie, ierarhiile rămânând cele din momentul întreruperii campionatului.

În acest moment, distribuţia echipelor de handbal feminin în cupele europene este următoarea: În „Liga Campionilor” va merge SCM Râmnicu Vâlcea iar în „European Handball League”  CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare și SCM Gloria Buzău. La masculin, cele patru reprezentante ale României în cupele europene vor fi Dinamo Bucureşti și Potaissa Turda în „European Handball League” și Minaur Baia Mare și HC Dobrogea Sud Constanţa în „Cupa EHF” .

Citește și...