ALIBEC nu-şi mai poate ţine viciile sub control! Atacantul mult-lăudat al naţionalei s-a ”lăsat” de fotbal!

Publicat: 06/07/2016 | 21:55

Deşi accidentat şi dezamăgitor la Euro, Denis Alibec nu poate să-şi ţină sub control viciile nici o clipă.

S-a lăsat de fumat. De fumat normal.
 
După ce tot cel mai citit site din România, CANCAN.ro, v-a povestit cum Alibec a sudat ţigările şi a făcut trenuleţ cu paharele într-un club din Mamaia, în urmă cu două săptămâni (AFLĂ DETALII AICI), fotbalistul Astrei şi al Naţionalei a devenit mult mai circumspect. Nu, nu s-a lăsat de fumat şi băut, nici măcar nu a avut grijă să n-o mai facă în public. Ci pur şi simplu a început să fumeze ”palmat”, ca elevii de liceu.
 
De altfel, comportamentul de elev de liceu la care cantitatea de talent şi aceea de minte sunt cam invers proporţionale a fost evident chiar la Euro, când s-a dus să fumeze la baie în timpul meciului cu Franţa cam cum mergeam noi să fumăm în baia şcolii, când aveam teză şi ne năpădeau emoţiile.
 
Fumatul, un viciu foarte răspândit între fotbalişti
 
Denis Alibec nu este nici primul, nici ultimul fotbalist care nu se poate lăsa de ţigări. Atât staruri actuale cât şi legende ale istoriei fotbalului sunt, de asemenea, sclavi ai nicotinei.
 
Messi, Rooney sau Balotelli au fost toţi surprinşi, de-a lungul timpului, cu ţigara în gură. La acest European, antrenorul Belgiei, Mark Wilmots, a recunoscut că mereu cere o cameră cu balcon în cantonamente pentru elevul său Radja Nainggolan, care ”ar înnebuni dacă nu ar fuma”. La Nainggolan, însă, ţigările chiar au ajutat: mijlocaşul belgian a înscris două supergoluri la acest turneu, chiar dacă Belgia a fost eliminată surprinzător de Ţara Galilor, în sferturile competiţiei.
 
Nici foştii fotbalişti nu stau rău în ceea ce priveşte fumatul: Zidane şi Maradona erau cunoscuţi drept fumători înrăiţi, ca şi marii fotbalişti români Dobrin, Mutu, Chivu sau Lăcătuş. De altfel, Lăcătuş a fost în câteva rânduri surprins fumând chiar pe bancă, în timp ce antrena Galaţiul şi Braşovul.
 
De altfel, e demonstrat ştiinţific că fumatul afectează performanţa sportivă, reducând capacitatea de efort cu aproximativ 15-20% şi accelerând uneori până la limita periculoasă pulsul.
 
Ana Manole
 
Citește și...