Am trait s-o vedem si pe asta! Cum a ajuns o episcopie din Ardeal sa arate ca o discoteca!

Publicat: 17/06/2014 | 16:30
Am trait s-o vedem si pe asta! Cum a ajuns o episcopie din Ardeal sa arate ca o discoteca!

La cererea unui milionar excentric care a platit ca Episcopia Salajului sa fie luminata in 12 culori, toata lumea s-a supus, iar imaginile sunt absolut incredibile!

Nu mai este pentru nimeni o surpriza cand se afla despre lacasuri de cult construite parca dupa soare, de dimensiuni fascinante. La fel s-a intamplat si cu Episcopia Salajului, care a fost infiintata in 2007, iar trei ani mai tarziu a inceput constructia ei pe o suprafata de trei hectare. Pentru asta s-a platit peste un milion de euro, bani proveniti din donatii.

gif

Cu toate astea, lucrarile nu au fost terminate cu ajutorul acestei sume, iar ele au continuat pe datorie, pe baza unor contracte de finantare de la firme particulare, iar reprezentantii episocpiei au sustinut ca 40% din valoarea lucrarilor se constituie in datorii.

In zona nu exista iluminat public!

Ca şi cum nu ar fi atras suficient atentia cu dimensiunea impozanta, sediul „episcopiei a ajuns sa arate acum ca o discoteca, dupa o decizie absolut inedita luata de un milionar din zona.

Episcopia Salajului a fost construita din donatii
Episcopia Salajului a fost construita din donatii

“Cineva a dorit sa doneze banii pentru aceasta instalatie speciala care scoate in evidenta arhitectura cladirii. Desi sunt 12 culori, vom decide sa ramanem doar asupra uneia. Am decis sa luminam si un camin de batrani care este in constructie. Intr-adevar, cladirea merita sa fie luminata, deoarcere in zona nu exista sistem de iluminat public!”, a declarat pentru Cancan.ro purtatorul de cuvant al episcopiei, parintele Gabriel Gardan.

Episcopia a fost luminata in 12 culori

Reprezentantul lacasului a mai spus ca aceasta instalatie colorata, desi este foarte mare si complexa, dispune de un sistem economic, motiv pentru care intr-o luna de consum nu trebuie sa plateasca decat 300 de lei pentru curentul folosit.

(M.A.)
 

Citește și...