Americanii au deschis un nou proces impotriva romanului care a spart serverele NASA. Afla ce vor de la el

Publicat: 07/10/2013 | 00:14
Americanii au deschis un nou proces impotriva romanului care a spart serverele NASA. Afla ce vor de la el

Departamentul de Justitie al SUA a cerut recent judecatorilor romani sa aprobe executarea silita a lui Victor Faur, aradeanul condamnat la inchisoare cu suspendare dupa ce a accesat ilegal serverele NASA.
 

In noiembrie 2008, Victor Faur a fost condamnat la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare si la plata unor daune ce insumează aproape 250.000 de dolari catre autoritatile americane. Tanarul declara atunci ca nu va plati niciun fel de despagubiri agentiilor americane, pe care considera ca nu le-a prejudiciat cu nimic. Cinci ani mai tarziu, Departamentul de Justitie al SUA a cerut executarea silita a acestuia, iar procesul se va judeca luna viitoare.

Faur a fost arestat saptamana trecuta in Slovenia, dupa ce fusese retinut in timpul unei razii, politistii anuntandu-l ca exista mandat pe numele sau prin Interpol. „Am reusit sa vorbim cu el, e foarte speriat. Speram ca autoritatile sa ne ajute sa lamurim aceasta situatie, pentru ca fiul meu a fost condamnat definitiv in Romania si si-a executat pedeapsa fara incalcarea conditiilor impuse de judecator”, declara in urma cu cateva zile tatal lui Victor Faur, citat de Mediafax. (B.G.)
 

Citește și...