Amical cu Israel pentru tricolori în martie!

Publicat: 25/01/2018 | 11:57
Amical cu Israel pentru tricolori în martie!

România va mai disputa un meci amical în această primăvară. Cu trei zile înaintea partidei cu Suedia, tricolorii vor da piept cu Israelul. Informaţia a fost dată publicităţii pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal (FRF). 

Sursa citată a anunţat că „tricolorii” vor întâlni naţionala Israelului în adoua jumătate a lunii martie. „Pe lângă meciul cu Suedia, programat pe 27 martie, la Craiova, naţionala României va disputa o altă partidă de verificare, în deplasare, în faţa Israelului. Jocul va avea loc în data de 24 martie, locaţia şi ora de începere urmând a fi anunţate ulterior”, se arată pe frf.ro.

Va fi cea de-a 21-a întâlnire între România şi Israel. Până acum, palmaresul este favorabil echipei noastre, care s-a impus de 10 ori şi a fost învinsă în cinci ocazii.

În prezent, Israel ocupă locul 99 în clasamentul FIFA, în care naţionala lui Cosmin Contra este pe poziţia a 40-a.

În altă ordine de idei, „tricolorii” şi-au aflat ieri adversarii în Liga Naţiunilor. Reprezentativa României a fost repartizată în Grupa a IV-a a Ligii C din Liga Naţiunilor, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania, tricolorii fiind capi de serieîn acest eşalon valoric.

Partidele se vor disputa tur-retur în septembrie, octombrie şi noiembrie 2018. Câştigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediţiei următoare, iar ultimele clasate vor retrograda în seria inferioară.

Pe 2 decembrie 2018 va avea loc tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020. Cele şase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanţelor din grupele Ligii Naţiunilor.

În seria României (Liga C), câştigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică. Preliminariile Euro 2020 se vor desfăşura în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Naţiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Naţiunilor (martie 2020).

                                                   

             

Cristi P.

 

 

 

Citește și...