Anca Ţurcaşiu, mărturii despre momentele sfâșietoare de la naştere. Medicii au declarat-o moartă

Publicat: 23/07/2020 | 10:11

Anca Ţurcaşiu este una dintre cele mai apreciate cântărețe și actrițe de la noi, iar oamenii se îndrăgostesc mereu și mereu de energia ei, de zâmbetul și talentul său. Deși mereu vorbește despre lucrurile pozitive din viața sa, într-un interviu special, ea a prins curaj și a făcut mărturisiri despre momentele cumplite de la naştere. Potrivit declarațiilor sale, medicii au declarat-o moartă încă dinainte de a o scoate din pântecele mamei sale.

Citește și: Cum s-a răzbunat Anca Țurcașiu public pe fostul soț acum, la trei zile după ce a anunțat divorțul

Anca Ţurcaşiu, mărturii despre momentele sfâșietoare de la naştere

Anca Țurcașiu s-a născut pe 8 mai 1970 în București, iar mama ei a ajuns de urgență la spital după ce au apărut unele probleme la sarcină pe când era în ultimul trimestru. Cu multă emoție în glas, cântăreața a rememorat afirmațiile pe care i le-a povestit mama sa că le-a zis medicul care s-a ocupat de nașterea sa: “Moare și mama, și copilul daca nu se acționează urgent. Copilul a murit, niciun fel de semn vital. Salvați mama!”, relatează ziare.com.

Un miracol s-a produs și, în timp ce medicul și asistentele se ocupau de hemoragia puternică a mamei, iar trupul său firav era dus către una dintre gălețile în care erau puși copiii care nu au supraviețuit, ea a început să plângă puternic. Într-un alt interviu copleșitor, vedeta a vorbit despre ziua în care a venit pe lume, dar și despre relația sa cu Providența.

“Întotdeauna am avut o relaţie specială cu Dumnezeu pentru că, pe timpul sarcinii, mama mea se ruga la statuia Sfântului Anton din Catredala Sfântului Iosif. Noi suntem ortodocşi, dar pentru că ea lucra vizavi de Spitalul Stundenţesc şi era aproape de Catredală, mergea acolo, la catolici, şi se ruga în fiecare marţi. Mi-a transmis şi mie, cu timpul, această linişte pe care ţi-o dă locul acela special. Am început să mă duc acolo de copil. Eu sunt născută la 7 luni, cu un kilogram şi nouă sute de grame, cu probleme. Au crezut că am murit la naştere. În drum spre vestita găleată am ţipat.

Şi asta mă face să fiu determinată, să mă gândesc că totuşi cineva acolo acolo Sus m-a iubit, m-a lăsat să trăiesc şi chiar să fac ceva, să las în urma mea ceva. Iar locul acela este al sufletului meu. Nu mă duc la nicio altă biserică. Mai intru la Elefterie, pentru că am un părinte cu care mă mai sfătuiesc. La Catedrala Sfântul Iosif nu vorbesc cu nimeni de acolo, doar cu Cel de Sus. De câte ori am ocazia, în cursul săptămânii mă duc, marţea, nu contează ora, nu contează dimineaţa, seara, stau la slujbe împreună cu toţi catolicii. Este o pace cu care pleci, de nepovestit în cuvinte”, a mărturisit aAnca Ţurcaşiu pentru revista “Taifasuri”.

Nu rata: De ce a divorțat, de fapt, Anca Țurcașiu. Soțul ei nu și-ar mai fi dorit să practice stomatologia și…

Care este secretul siluetei impecabile la 50 de ani: “Nu fac excese și nu-mi place carnea”

Întrebată cum își menține tonusul, frumusețea fizică, actrița a dezvăluit: “Fac 20 de minute Pilates în fiecare dimineaţă. Nu ţin niciun regim, nu fac ceva special. Sunt ovo-lacto-vegetariană, dar acesta este un mod de viaţă. Nu fac procedez aşa ca să arăt bine, ci pentru că nu mi-a plăcut să mănânc carne niciodată. E interpretată greşit de mulţi alegerea asta pe care am făcut-o. Cred că mă ajută mult faptul că nu fac excese, că sunt un om cu simţul măsurii. Dacă beau un pahar cu vin, mă opresc, nu beau două, dacă pierd o noapte, îmi calculez câte ore să dorm în noaptea următoare, ca să recuperez. Eu nu irosesc nopţile decât dacă mă duc să muncesc. Sunt un om normal, merg cu mijloace de transport în comun, cu metroul, cu autobuzul. Am maşină, dar îmi este uneori mai uşor să circul cu RATB-ul. Sau merg pe jos de acasă, de lângă Academia Militară până la Cinema Pro, la teatru”.

Descoperă și: Anca Țurcașiu, prima apariție publică după ce a anunțat că a divorțat de Cristian Georgescu! A slăbit și și-a făcut o schimbare de look

În legătură cu dezvoltarea personală, îndrăgita vedetă a spus: “M-am documentat, am citit, am şi un mentor. E cineva care nu mai trăieşte, dar care a scris nişte cărţi minunate. Am început să văd altfel lucrurile, am înţeles cine suntem cu adevărat şi cine putem fi. Noi suntem singurii noştri stăpâni, să facem ce vrem pe acest pământ în singura viaţă pe acest pământ. Singura de care suntem conştienţi. De prezent, de aici. Eu sunt un om care trăiesc în prezent: azi, acum, aici!”.

Anca Țurcașiu și medicul Cristian Georgescu au divorțat în secret anul acesta, iar vestea a fost făcută publică în urmă cu trei zile de actriță. Cei doi au un băiat împreună; Radu Georgescu are 21 de ani.