Acasă » Galerie foto » Anchetat de DIICOT şi cu televiziunea în faliment, a ajuns să… Cum l-am pozat pe fostul candidat la Preşedinţie retras total din viaţa publică

Anchetat de DIICOT şi cu televiziunea în faliment, a ajuns să… Cum l-am pozat pe fostul candidat la Preşedinţie retras total din viaţa publică

De: Cancan 24/06/2017 | 00:00
Anchetat de DIICOT şi cu televiziunea în faliment, a ajuns să... Cum l-am pozat pe fostul candidat la Preşedinţie retras total din viaţa publică
William Brînză a lăsat grijile deoparte în compania fiicei sale

Fostului candidat la preşedinţie William Brînză i-a trecut glonţul pe la ureche. A scăpat la mustaţă de o arestare pentru evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat. În plus, afacerile sale au dat semne că încep să scârţâie, fostul parlamentar fiind nevoit să ceară închiderea postului de televiziune pe care îl controla. Cu toate acestea, Brînză are toate motivele să fie binedispus. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, l-a întâlnit pe fostul politician la Nuba, în compania fiicei sale, care a reuşit să îi şteargă orice urmă de îngrijorare de pe chip. (VEZI ŞI: Întâlnirea secretă de la Maranello dintre premierul României şi… Cum a ajuns ”puşculiţa” PSD să pună mâna pe mega-afacerea Ferrari. Totul a fost negociat politic!)

Deşi, la începutul întrevederii, William Brînză afişa o mină îngrijorată, starea lui de spirit s-a îmbunătăţit brusc. Cea care a reuşit să îi aducă zâmbetul pe faţă a fost chiar fiica lui. Într-o clipită au dispărut toate problemele pentru fostul candidat la preşedinţie.

Cei doi s-au relaxat, la masă la Nuba, apoi au plecat împreună, pe jos. Buna dispoziţie nu l-a părăsit pe William Brînză nici în timpul plimbării, prin zona Dorobanţi, fiica sa reuşind să îl menţină zâmbitor. (NU RATA, AICI:  Avem imagini de la întâlnirea ”conspirativă” dintre fostul lider PSD şi ”arma secretă” a PNL! Am aflat ce au complotat doi politicieni celebri + prietenii lor americani pe terasa de la Doina. Pe la colţurile politicii a apărut şi zvonul că s-ar naşte un nou partid, dar…VIDEO EXCLUSIV CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA)

Cu toate acestea, lucrurile nu stau tocmai roz pentru fostul prezidenţiabil. Cu câteva luni în urmă, televiziunea pe care o controla a fost nevoită să ceară Consiliului Naţional al Audiovizualului retragerea licenţei, după 17 ani de funcţionare. Potrivit reprezentanţilor CNA, când s-a făcut ultima verificare la sediul postului, în 13 aprilie 2017, Wyl TV nu mai emitea de aproape trei luni.

Anul trecut, însă, fostul parlamentar a avut o „cumpănă” şi mai mare. A scăpat de o arestare, pe ultima sută de metri. Instanţa supremă a respins, în 16 iunie 2016, contestaţia formulată de procurorii DIICOT, care au cerut arestarea lui William Brînză.

Anchetatorii îl acuzau pe Brînză că, în perioada controlului judiciar, ar fi comis o nouă infracţiune. Este vorba despre fals în înscrisuri sub semnătură privată, „constând în aceea că la datele de 31 martie 2016, 08, 11 şi 13 aprilie 2016, a falsificat înscrisuri prin atestarea mincinoasă a unor împrejurări faptice (provenienţa înscrisurilor depuse la organul judiciar, traducerea lor) pe care le-a folosit în faţa DIICOT, în scopul inducerii în eroare a organului judiciar şi producerii de consecinţe juridice”.

O altă acuzaţie care i se aducea lui William Brînză era de sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri. Fostul deputat a fost pus sub control judiciar în mai 2015, pentru evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

William Brînză a avut două mandate de deputat în perioada 2004-2012, pentru primul mandat candidând din partea PRM, iar pentru cel de-al doilea din partea PDL. De altfel, el a fost şi preşedinte al PDL Diaspora. (VEZI ŞI: EXCLUSIV ŞOCANT. L-am descoperit pe politicianul cu…17 maşini în declaraţia de avere! În total, ele valorează…Are două Rolls-uri (unul negru, altul roşu), un Ferrari, un Aston Martin şi mai multe BMW-uri şi Mercedes-uri)

William Brînză a candidat şi la alegerile prezidenţiale din 2014, din partea Partidului Ecologist Român.

În declaraţia de avere depusă cu ocazia candidaturii sale la prezidenţiale, Brînză scria că are un teren intravilan de 1.528 de metri pătraţi, cumpărat în 2001 în Câmpina şi un teren extravilan de 1.075 de metri pătraţi achiziţionat în 2004, la Snagov. El mai menţiona un apartament în Câmpina, cumpărat în 2004, şi patru spaţii comeriale – două în Bucureşti (182,4 de metri pătraţi în total) şi două în Ploieşti (1.070 de metri pătraţi în total).

Prezidenţiabilul mai declara trei conturi în care deţinea peste 31.000 de euro, unul dintre ele fiind deschis pe numele cabinetului său de avocatură, iar altul la o bancă din Spania.

Datoriile sale se ridicau la 650.000 de euro: un credit de 200.000 euro, luat de la Bancaja Europesa – Spania în 2007, scadent în 2047, un credit de 300.000 euro, luat, în 2011, de la Millenium Bank, scadent în 2026, şi un împrumut de 150.000 euro luat de la o persoană fizică în 2011, pe care trebuie să îl restituie până în 2026.

Brînză a realizat, în 2013, venituri de aproape 6.000 lei, ca lector la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” şi 30.000 euro, ca avocat. Pe lângă aceste venituri se adăugau uzufructul pentru perioada 2012-2017 de 20.000 euro pentru un imobil din Ploieşti şi 19.125 euro pe lună din închirierea unor spaţii comerciale, potrivit declaraţiei sale de avere. (CITEŞTE ŞI: Am filmat întâlnirea ce anunţă marea revenire în politică! Ce a pus la cale Elena Udrea cu… omul care i-a stat 10 ani în umbră!)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Un IT-ist din Cluj a cerut instanței să devină FEMEIE! Motivul: Nu îi mai place să fie bărbat. Ce a decis judecătorul
Un IT-ist din Cluj a cerut instanței să devină FEMEIE! Motivul: Nu îi mai place...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din imaginile cu ea dezbrăcată!
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
Ea e considerată cea mai frumoasă prezentatoare din lume! Aparițiile ei lasă milioane de oameni cu pulsul ridicat
Ea e considerată cea mai frumoasă prezentatoare din lume! Aparițiile ei lasă milioane de oameni...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Horoscop săptămâna 10-16 mai 2024. Ce zodii au noroc în următoarele zile. Primesc bani și intră într-o relație amoroasă
Horoscop săptămâna 10-16 mai 2024. Ce zodii au noroc în următoarele zile. Primesc bani și...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează și bea lichide singur”
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România. Mai am un frate în Canada.”
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
O româncă se plânge că
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
De ce dau, de fapt, câinii din coadă. Semnificația gestului e surprinzătoare
De ce dau, de fapt, câinii din coadă. Semnificația gestului e surprinzătoare
Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului. E foarte ieftin, se vinde chiar și cu 2.30 de lei
Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului. E foarte ieftin, se vinde chiar și cu 2.30 de...
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat vieţi
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat...
Anunţul despre Maria Ciobanu a fost făcut din SUA de Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu
Anunţul despre Maria Ciobanu a fost făcut din SUA de Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
O ţară care în trecut atrăgea mii de muncitori români va recruta lucrători sezonieri din Egipt pe fondul deficitului de forţă de muncă
O ţară care în trecut atrăgea mii de muncitori români va recruta lucrători sezonieri din...
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Filmul care rupe netul. Netflix dă lovitura cu un thriler profund
Filmul care rupe netul. Netflix dă lovitura cu un thriler profund
BANC | La recrutare, Bulă îi dă medicului o foaie pe care scria
BANC | La recrutare, Bulă îi dă medicului o foaie pe care scria
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la...
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor:
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
Florin Piersic deține o mulțime de titluri de cetățean de onoare. Orașele care i-au oferit această distincție
Florin Piersic deține o mulțime de titluri de cetățean de onoare. Orașele care i-au oferit...
De ce e bine să pui mălai și zahăr în grădină. Soluția naturală și ieftină care te scapă de un mare dăunător și îți salvează recolta
De ce e bine să pui mălai și zahăr în grădină. Soluția naturală și ieftină...
Castelul spectaculos din România de care s-a ales praful. Era o bijuterie arhitecturală, acum a ajuns o ruină, iar turiștii au ajuns să evite locul
Castelul spectaculos din România de care s-a ales praful. Era o bijuterie arhitecturală, acum a...
×