Andreea Esca, adevărul despre COVID-19. Știrista de la Pro TV a spus ce simptome a avut: „Nu am simțit mirosul de la usturoi”

Publicat: 20/07/2020 | 20:39
Andreea Esca, adevărul despre COVID-19. Știrista de la Pro TV a spus ce simptome a avut: „Nu am simțit mirosul de la usturoi”

Andreea Esca a oferit cel mai emoționant interviu de până acum. Știrista de la Pro TV a mărturisit că nu a avut simptome grave care să-i indice faptul că este infectată cu noul coronavirus, dar două lucruri au pus-o pe gânduri, în cele din urmă: faptul că ajunsese să-și piardă mirosul și gustul.

Andreea Esca a povestit care au fost simptomele în urma cărora și-a dat seama că este infectată cu COVID-19. Știrista de la Pro TV a dezvăluit că și-a pierdut gustul și mirosul și a realizat acest lucru atunci când s-a apucat de gătit cartofi cu usturoi.

„Într-o zi, făcând ceva de mâncare, nu am simțit mirosul de la usturoi, ceea ce era un pic ciudat.
Am început să testez tot felul de parfumuri puternice pe care le aveam în casă, nu simțeam absolut nimic. După care au început să gust tot felul de lucruri și nu simțeam gustul. Mi-am dat seama că am devenit și eu purtătoarea acestui virus. Mi-am făcut testul mai devreme și am avut și eu un rezultat pozitiv. Aveam o amigdalită, dar nu m-am speriat, pentru că eu fac foarte des acest roșu în gât. Nu m-am panicat, nu m-a dus gândul către COVID. M-am dus imediat în spital, la Victor Babeș de la început. În cazul soțului meu, lucrurile s-au întâmplat mult mai grav, iar pentru mine ceea ce i s-a întâmplat lui a fost o mare surpriză” a spus Andreea Esca.

Andreea Esca a cedat: „Eu atât am putut să duc”

Cu ochii în lacrimi, Andreea Esca a mărturisit că a refuzat să vorbească până acum despre ceea ce s-a întâmplat cu ea și cu familia sa din cauza faptului că s-a simțit doborâtă de situație și cu greu a putut să accepte situația grea pe care a fost nevoită să o depășească.

„Astăzi, acum când vorbesc, spun că fiecare om are limitele lui, le mulțumesc tuturor acelora care m-au privit ca pe un om, sunt un om care face greșeli, nu sunt Dumnezeu, nu sunt un robot. Asta a fost limita mea. Prioritar pentru mine era să mă ocup de sănătatea familiei mele, nu e o rușine, nu mă simțeam în stare să vorbesc. Eram foarte panicată, preocupată să ne facem bine. Eu atât am putut să duc. Aici e limita decenței mele. 

Putem lua oricare dintre noi, oriunde și oricând. Noi ne-am protejat cât am putut de mult, am fost atenți. Cred că toți suntem oameni și toți putem face o abatere care să ne coste sănătatea.
Nu este momentul să lăsăm garda jos” a mai spus Andreea Esca.