ANM a făcut anunțul: Ne așteaptă un aprilie 2020 cum nu a mai fost. Temperaturile o iau razna în toată România

Publicat: 29/03/2020 | 16:42
ANM a făcut anunțul: Ne așteaptă un aprilie 2020 cum nu a mai fost. Temperaturile o iau razna în toată România

Specialiștii au emis ultimele informații cu privire la starea vremii, în luna aprilie! Astfel, în a doua lună de primăvară ne așteaptă temperaturi așa cum nu au mai fost înregistrate în ultimii ani, precum și precipitații abundente, furtuni și descărcări electrice. 

Potrivit ultimelor informații emise de ANM, în luna aprilie vom avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi destul de ridicate. Cu toate acestea, se vor înregistra furtuni însoțite de descărcări electrice, în majoritatea regiunilor din România.

Chiar dacă valorile termice vor fi specifice acestei perioade, meteorologii anunță că vom avea parte și de flucturații de temperatură.

În zonele montane, meteorologii anunță că temperaturile vor fi ceva mai scăzute decât în restul țării, dar destul de mari, totuși, pentru luna aprilie. În prima săptămână a lunii aprilie, specialiștii ANM susțin că se vor înregistra ploi în zonele de sud, în special în Oltenia și Muntenia.

În a doua săptămână a lunii aprilie vom avea parte de temperaturi ridicate, iar vremea va fi, în general, frumoasă. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Jumătatea lunii aprilie va fi marcată de temperaturi mai ridicate decât am întâlnit în ultimii ani, iar precipitațiile se vor înregistra în aproape toate regiunile.

Ultima săptămână din luna aprilie va fi una deosebit de frumoasă și călduroasă, dar precipitațiile vor fi mai abundente și se vor înregistra în aproape toate regiunile din România.

Citește și...