ANM a revizuit prognoza meteo! România, afectată serios de valul polar

Publicat: 17/09/2019 | 09:20
ANM a revizuit prognoza meteo! România, afectată serios de valul polar

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au revizuit prognoza meteo. Începând de astăzi, Soarele va fi mai zgârcit cu România, ploile de toamnă își vor face simțită prezența, iar în unele zone din țara noastră se vor înregistra temperaturi negative, iar plantele, copacii vor fi acoperiți cu brumă.

ANM a revizuit prognoza meteo! România, afectată serios de valul polar

Meteorologii anunță că o masă de aer polar va traversa România începând de azi, când se va răci în jumătatea de Nord a țării. De mâine, răcirea se va simți și în partea de Sud, iar de joi sunt așteptate temperaturi negative și brumă în depresiuni.

“O masă de aer de origine polară va aborda spațiul georgrafic al țării noastre, începând de marți. Marți, vremea se răcește în jumătatea de Nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale acestei perioade, iar în jumătatea sudică va fi mult mai cald decât în mod obișnuit. Astfel, valorile termice vor fi de la 17 – 18 grade în Maramureș, Nordul Moldovei și al Transilvaniei, până 32 -33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe lângă răcirea din jumătatea de Nord, acolo va și ploua, marți”, a declarat Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în urmă cu două zile pentru jurnaliștii de la Mediafax.

De miercuri se răcește și în jumătatea de Sud și se ajunge la temperaturi de 26 de grade, de la 32, iar pe partea de Nord vor fi 16 grade Celsius, în scădere de la 18 grade. Miercuri spre joi, cu precădere joi dimineața, în depresiunile intramontate vor fi temperaturi sub zero grade și brumă.

“De vineri, vremea intră într-o ușoară ameliorare, cu dimineți răcoroase, dar zilele vor fi plăcute”, mai spune meteorologul.