ANM a schimbat prognoza! Fenomene meteo ciudate în următoarele 3 zile în România

Publicat: 24/07/2019 | 13:54
ANM a schimbat prognoza! Fenomene meteo ciudate în următoarele 3 zile în România

Instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, iar specialiștii oferă noi informații despre ceea ce se va întâmpla, la nivel meteorologic, în următoarele zile. Nu vom fi feriți de descărcări electrice sau de precipitații, însă vremea se va încălzi ușor. 

Miercuri și joi, vremea se încălzește, însă vor apărea și precipitații în zonele de munte sau submontane. Mercurul va urca în termometre până în jurul valorii de 30 de grade Celsius – miercuri -, în timp ce joi se vor înregistra temperaturi de până la 33 grade Celsius. Pot apărea precipitații și în sudul, centrul sau estul țării. Vântul va avea unele intensificări. Temperaturile minime se vor situa între 9 și 21 de grade, iar descărcările electrice vor fi prezente, în cursul zilei de joi, în mai multe regiuni.

Cum va fi vremea la sfârșit de săptămână

Meteorologii anunță temperaturi de până la 34 grade Celsius pentru ziua de vineri. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în special dupã-amiaza şi seara, când local în nord şi nord-est precum şi în zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare în centru şi sud-est, se vor semnala averse şi descãrcãri electrice.

Ploile vor putea avea şi caracter torenţial, iar izolat se pot înregistra cantitãţi de apã mai însemnate şi vor fi posibile cãderi de grindinã. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea se vor situa între 11 și 22 de grade.

Citește și...