ANM anunță 72 de ore critice pentru țara noastră! Vine potopul în România

Publicat: 07/06/2019 | 10:15
ANM anunță 72 de ore critice pentru țara noastră! Vine potopul în România

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi instabilă în următoarele 72 de ore, iar această instabilitate se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Conform comunicatului ANM, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

ANM anunță cod galben

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

Interval de valabilitate: 07  iunie, ora 10 – 07 iunie, ora 22

În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, nordul Olteniei, precum și în toate zonele de munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 45…50 l/mp.

Citește și...