ANM anunță fenomene meteo foarte periculoase. Românii sunt rugați să nu iasă din case

Publicat: 24/01/2019 | 08:11

Încă de la primele ore ale dimineții au existat foarte multe incidente în țară din cauza poleiului, număroase persoane ajungând la spital în urma căzăturilor. Meteorologii avertizează că până mâine, la ora 14, vremea rea va face ravagii în toată țara.

Este vorba despre intensificări puternice ale vântului, polei și ninsori în cea mai mare parte a țării. Meteorologii anunță cod portocaliu de polei în mai multe județe ale țării. Vor exista precipitații abundente, ”vinovat” de toate acestea fiind un ciclon mediteraneean foarte activ.

Nord-estul, sud-estul, sudul, centrul și sud-vestul țării se află, începând de joi de la ora 4 până vineri la ora 14.00, sub cod galben de ploi, ninsori viscolite şi polei. Vântul va sufla cu 70 de kilometri pe oră în Muntenia, Moldova și la munte.

Potrivit meteorologilor, în majoritatea regiunilor va ploua, va fi lapoviță și, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, va ninge și va fi viscol în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25 – 50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60 – 80 km/h, viscolind și troienind zăpada.

Citește și...