ANM anunță grindină de mari dimensiuni în România! Potopul durează 11 ore. Când începe

Publicat: 10/06/2019 | 11:13
ANM anunță grindină de mari dimensiuni în România! Potopul durează 11 ore. Când începe

Administrația Națională de Meteorologie anunță grindină de mari dimensiuni în România! Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, iar grindina își va face din nou simțită prezența. Afost emis un cod galben de vreme rea.

Conform atenționării ANM, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor căpăta și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Astfel, ANM a emis cod galben de vremea rea, intervalul de valabilitate fiind 10  iunie, ora 12 – 10 iunie, ora 23.  Fenomene vizate – manifestări de instabilitate atmosferică.

În sudul, estul și local în centrul țării și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și, mai ales, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

Citește și...