ANM, în alertă. Vine anticiclonul african. Când ar urma să ajungă în România

Publicat: 20/07/2019 | 08:51
ANM, în alertă. Vine anticiclonul african. Când ar urma să ajungă în România

ANM, în alertă. Vremea rămâne instabilă, atât în România, cât și la nivel european. Meteorologii urmăresc cu atenție evoluția evenimentelor la nivel atmosferic, iar ultimul anunț făcut de specialiști se referă la un anticiclon african.

Instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, iar vremea dă de furcă în multe țări. Este vorba atât despre caniculă, cât și despre averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. La nivelul continentului european, țările care se confruntă cu o vreme instabilă sunt Franța, Italia, Germania, Austria, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Spania și Portugalia. Temperaturile pot ajunge chiar și până la 42 de grade Celsius – Franța fiind, în special, vizată.

Un anticiclon african va ajunge, începând de azi, deasupra Italiei, existând riscul ca și România să fie ”survolată”, chiar la începutul săpătămânii, în ziua de luni, 22 iulie 2019. Temperaturile sunt mult mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă, iar instabilitatea atmosferică atrage după ea manifestări ”agresive” la nivgel meteorologic. Pentru România sunt anunțate temperaturi de până la 35 de grade Celsius.

Ce este anticiclonul

Anticiclonul este un câmp de înaltă presiune limitat de izobare închise de formă aproape eliptică sau circulară, unde presiunea crește de la periferie spre centru. Acest cîmp este caracterizat prin vânturi ce se rotesc în jurul unui centru de înaltă presiune, de la care aerul diverge orizontal și în care predomină mișcările descendente. Aceste vînturi bat în sensul acelor unui ceasornic în emisfera nordică și în sens contrar în emisfera sudică. În general, anticiclonul determină un timp cu nebulozitate redusă, călduros vara și rece iarna.

×

BREAKING! Se întâmplă ACUM, la intrarea în Bucureşti! https://bit.ly/2Uz4YWJArmata e în stradă! Se fac verificări intense ---> https://bit.ly/2Uz4YWJ

Publicată de Cancan.ro pe Miercuri, 25 martie 2020