ANM: Vine iarna polară în România. Zăpezi uriașe și temperaturi istorice

Publicat: 26/10/2019 | 11:48
ANM: Vine iarna polară în România. Zăpezi uriașe și temperaturi istorice

Vine iarna polară în România. Specialiștii ANM au dat un avertisment de ultima oră privind fenomenele meteo din țara. România poate fi lovită de fenomene extreme. Va fi o iarnă lungă și grea, avertizează meteorologii, iar autoritățile sunt deja în alertă, fiindcă se anunța cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani.

O masă de aer rece va pătrunde în România, iar temperaturile vor scădea considerabil, în următoarele zile. În ceea ce privește iarna care va veni, ne vom confrunta cu ninsori abundente, ger și viscol. Vortexul polar va fi de vină pentru această iarnă grea, care va lovi toată Europa, începând de la sfârșitul lunii noiembrie.

„Faptul că în noiembrie este posibil să avem temperaturi negative nu este neobișnuit în țara noastră. În mod obișnuit sunt lapovite și ninsori, ceea ce prevestește venirea iernii în România. Chiar dacă per ansamblu lunile de iarnă au avut în general un caracter blând pe temperaturi, asta nu înseamnă că iernile în România nu pot avea episoade de vreme severă pe viscol și zăpada care să aducă și ger cu valori sub -20 de grade, chiar și în zonele mai joase de relief. Este prematur să spune dacă vom avea zăpadă de Crăciun. (…) Nu trebuie să excludem că iarnă următoare poate să aducă și episoade de iarnă autentică, cu zăpezi abundente”, a spus meteorologul Elena Mateescu, potrivit RomaniaTV.

Citește și...