Antrenorul care a inventat tiki-taka a ajuns la 93 de ani! “Varsta m-a subtiat. E rau cand depinzi de altii!” Ce spune de Lucescu

Publicat: 26/10/2014 | 00:48

Unul dintre cei mai mari antrenori pe care i-a avut Romania se simte slabit si subtiat de timp. La 93 ani, Angelo Niculescu urmareste evenimentele din fotbal, insa evita sa mai dea sfaturi: “La varsta mea nu pot sa-mi mai asum raspunderea”.
 

Unul dintre cei mai apreciati antrenori pe care Romania i-a avut vreodata a ajuns la 93 de ani. Angelo Niculescu, selectionerul tricolorilor la Campionatul Mondial din Mexic 1970, a fost recunoscut de FIFA, in 2011, ca fiind inventatorul tiki taka. Apasat de durerile batranetii, reputatul tehnician urmareste in continuare evenimentele din fotbalul romanesc “Cumpar ghidul tv pentru afla in ce zi ne aflam”, spune Angelo Niculescu, insa pare ca se afla la curent cu tot ce sa intampla in fenomen.

Pe 1 octombrie, Angelo Niculescu a implinit 93 de ani
Pe 1 octombrie, Angelo Niculescu a implinit 93 de ani

Unul dintre subiectele zilei este legat de prietenul sau, Mircea Lucescu. “Chiar acum citeam despre Mircea Lucescu. Vad ca a discutat cu Ahmetov sa-l lase sa vina la nationala. L-am cunoscut si eu pe acest domn (n.r. Ahmetov). Foarte cumsecade. Ne-am intalnit cand Mircea Lucescu s-a accidentat cu tramvaiul. Am fost la el la spital si l-am vazut acolo, la Spitalul Universitar, Mircea ne-a facut prezentarile. Nu-i dau niciun sfat lui Mircea, e un subiect delicat, ar trebui sa imi iau o raspundere, iar la varsta asta nu pot sa imi iau aceasta raspundere. Nu cunosc conditiile, iar Mircea a evoluat. In trecut au fost si unele probleme …cand a venit si Ienei, altele pe parcurs. Dar nu vreau sa spun mai multe, la varsta mea… ”

Mircea Lucescu este unul dintre cei mai galonati antrenori romani
Mircea Lucescu este unul dintre cei mai galonati antrenori romani

“Burleanu pare un om capabil, stapan pe ideile lui”

Daca in cazul lui Mircea Lucescu a evitat sa-si spuna parerea, Angelo Niculescu a vorbit despre noul sef de la Federatia Romana de Fotbal: “Nu-l cunosc pe Burleanu, dar dupa cum se exteriorizeaza pare un om capabil si stapan pe ideile lui. Eu ii doresc succes din toata inima”.

Razvan Burleanu

“Dinamo s-a rupt de sufletul meu”

Echipa la care Angelo Niculescu a stata cel mai mult si a avut cele mai mari satisfactii profesionale este Dinamo.

Dinamovistii nu se afala la prima actiune caritabila
Dinamovistii nu se afala la prima actiune caritabila

Tehnicianul a jucat pentru “caini” intre 1948 si 1950, iar ca antrenor a condus formatia din “Stefan cel Mare” intre 1953-1957, 1964 -1966 si 1979-1980. In 2014, la 93 de ani, Angelo Niculescu spune ca Dinamo “s-a rupt de sufletul meu”. “Dinamo s-a rupt de sufletul meu. S-a asociat cu o serie de personaje. Oameni mai putin introdusi in tema. Problema lui Dinamo si a altor cluburi este legata de modul de administrare. Eu nu m-am mai asociat cu Dinamo. Au avut o serie de conducatori axati pe ideea comertului, afacerilor. Ei faceau mare caz de personalitate civica. Au mers pe ideea ca la fotbal se pricepe toata lumea. Uite ca au dovedit ca nu toata lumea se pricepe”.

Interviul cu Angelo Niculescu se termina brusc, inainte de a fi rostite toate intrebarile. “Ma scuzati ca nu pot sa mai raman la telefon. Daca mai doriti sa mai vorbim puteti sa ma sunati pe viitor”.

 

CITESTE SI:

“De unde stie judecatoarea ca Mircea Lucescu nu e tata? Justitia e corupta, sa vina la IML daca are curaj!”

Mircea Lucescu, luat pe sus de garzi armate pana in dinti! Totul s-a intamplat in Ucraina, fara stirea nimanui!

 

“Varsta m-a subtiat, m-a slabit”

Angelo Niculescu a fost selectionerul Romaniei la Campionatul Mondial din Mexic 1970
Angelo Niculescu a fost selectionerul Romaniei la Campionatul Mondial din Mexic 1970

Pe 1 octombrie, fostul selectioner al Romaniei a implinit 93 de ani. La venerabila sa varsta, Angelo Niculescu este necajit de durerile de picioare: “Nu sunt prea bine. Varsta m-a subtiat, m-a slabit. M-am trezit asa, dintr-o data, dupa 90 de ani. Acum… la 93! Cand te vezi ca slabesti si nu prea mai ai putere, ca depinzi de altii, e rau. Nu ma pot deplasa, ma dor genunchii cand stau mai mult in picioare si nu prea mai rezist la mers”.
 

Citește și...