Anunţ de ultimă oră al MAE. Vizaţi sunt românii sau familiile lor afectate de uraganul IRMA

Publicat: 11/09/2017 | 15:20
Anunţ de ultimă oră al MAE. Vizaţi sunt românii sau familiile lor afectate de uraganul IRMA

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA - zona statului Florida că la nivelul misiunii diplomatice şi al oficiilor consulare de carieră şi onorifice de pe teritoriul SUA au fost luate măsuri pentru preluarea apelurilor de la cetăţenii români sau familiile lor afectate de evoluţia uraganului Irma.

Soluţionarea acestor apeluri se va realiza cu sprijinul autorităţilor americane, care intervin la faţa locului, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

,,În mod particular, consulul onorific la Fort Meyers, aflat în centrul evenimentelor, este în permanentă legătură cu autorităţile locale, el însuşi aflându-se într-un adăpost, aşa cum s-a solicitat în mod repetat de către autorităţile americane. Reamintim că în cazul declanşării alarmei locale (prin posturi locale de radio sau telefoane mobile), este obligatorie adăpostirea de urgenţă în adăposturile amenajate sau locuri înalte şi rezistente la vânt„, se scrie în comunicat, conform agerpres.ro.

Solicitările de asistenţă consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA, secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum şi la telefonul de urgenţă al Secţiei Consulare a misiunii diplomatice a României la Washington: +12024208350.

La nivelul misiunii diplomatice a fost activat planul de criză, iar personalul misiunii urmăreşte îndeaproape evenimentele, oferind informaţiile necesare şi păstrând contactul cu autorităţile americane competente, atât pe durata manifestărilor de vreme extremă a uraganului Irma, dar şi în perioada următoare, de înlăturare a efectelor cauzate.

Evoluţia uraganului Irma poate fi urmărită pe site-urile autorităţilor americane: http://www.nhc.noaa.gov (Centrul de Urmărire al Uraganelor) şi http://www.accuweather.com (Centrul de Meteorologie).

Citește și...