Anunt de ultima ora! Meteorologii au emis cod rosu pentru doua judete!

Publicat: 08/07/2015 | 10:53
Anunt de ultima ora! Meteorologii au emis cod rosu pentru doua judete!

Meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie au anuntat astazi dimineata ca doua judete sunt sub cod rosu de canicula. Mai exact, temperaturile maxime vor atinge frecvent 39 de grade Celsius.

Toata tara se afla sub cod de canicula. Astfel, 21 de judete se afla in acest moment sub cod galben de canicula, unde temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-38 degrade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati in toata tara.

cod rosu

Cod rosu in doua judete

Cod portocaliu a fost emis pentru aceasta dupa-amiza in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei. Aici temperaturile maxime vor fi de 37-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. In judetele Arad si Bihor se vor inregistra temperaturi maxime de 38-39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatura ale regiunii.

————————————————————————————-

CITESTE SI

Meteo 8 iulie! Temperaturi caniculare, mercurul termometrelor va ajunge pana la 39 de grade Celsius!

METEO 8 iunie: Cum va fi vremea luni in Bucuresti si in tara! Inceput de canicula

————————————————————————————-

De altfel, valul de caldura va persista si pe parcursul zilei de joi, in regiunile sudice si sud-estice, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii. (A.S.)
 

Citește și...