Anunț de ultimă oră! Țările europene care și-au deschis granițele pentru turiști

Publicat: 30/05/2020 | 11:05
Anunț de ultimă oră! Țările europene care și-au deschis granițele pentru turiști

Țările europene au început să își ridice restricțiile impuse în contextul Covid-19, iar acum fiecare stat are propriile reguli și calendarul propriu pentru a primi turiștii.

Cazurile de infectare cu coronavirus au început să scadă în toată lumea, astfel, țările europene au început să își ridice restricțiile impuse în contextul Covid-19. Atunci când pandemia a izbucnit, oamenii și-au făcut griji pentru vacanțele plătite deja în diferite țări. Acum, lumea se întreabă unde se poate circula fără restricții, având în vedere că fiecare țară are propriile reguli și calendarul propriu pentru a primi turiștii.

Astfel, granițele externe ale Uniunii Europene sunt închise până pe 15 iunie, dar asta se aplică numai în cazul persoanelor care nu sunt cetățeni UE și care vin dintr-o țară non-UE.

Însă, în contextul actual, lucrurile se schimbă de la o zi la alta, iar ceea ce în prezent este valabil, peste o zi poate să fie înlocuit cu altceva, până când pandemia va fi combătută.

Euronews a făcut o analiză a țărilor care și-au deschis granițele pentru turiști, astfel:

Austria

Austria și-a închis granițele terestre cu Germania, Italia, Elveția, Liechtenstein, Slovacia și Cehia, însă, Viena plănuiește să își redeschidă complet frontiera cu Germania pe 15 iunie.

Vezi pe mainnews.ro ce reguli pentru turiști au fost impuse.