Anunţ despre salariile bugetarilor! ”Nu a vorbit nimeni despre…”

Publicat: 30/10/2017 | 15:00

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a vorbit despre salariile bugetarilor, la care se va umbla.

„Şi eu şi el am vorbit despre necesitatea menţinerii la un anumit nivel, la nivelul de astăzi, a cheltuielilor bugetare şi evitarea creşterilor de funcţionare a aparatului administrativ în viitor. Nu a vorbit nimeni despre concedieri, nici despre reduceri de salarii. Spun foarte clar, ca să nu mai existe niciun dubiu. 
 
Cheltuielile în momentul de faţă pe care trebuie să le urmărim sunt cele legate de investiţii. Prin urmare, este necesar să reţinem la nivelul actual prevederile cu aparatul central. Toţi banii care ne vin în plus (…) trebuie să-i chibzuim cu grijă şi să-i folosim cât mai mult pentru investiţii. (…) 
 
Cheltuielile cu salariile sigur că vor creşte, pentru că aşa am prevăzut în programul economic cu care am câtştigat alegerile şi ne-am asumat în mod explicit acest lucru. Să creştem salariile în România, pentru că cu toţii ne dorim să atingem criteriile de convergenţă economice cu UE. Acest lucru este necesar. 
 
Nu vrem ca România să rămână ceea ce a fost o bună bucată de vreme, furnizor de forţă de muncă şi ieftină. Deci, aceste întrebări care insinuează ceva negativ, îmi pare rău, nu împărtăşesc această abordare. (…) A spus că este nevoie de un audit şi cred că este o idee foarte bună”, a spus Tăriceanu, potrivit stiripesurse.ro..
Citește și...