Anunț MTS: „România şi-a reconfirmat oficial angajamentul pentru organizarea EURO 2020!”

Autor: Cristian P
Publicat: 20/05/2020 | 11:23
Anunț MTS: „România şi-a reconfirmat oficial angajamentul pentru organizarea EURO 2020!”

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunțat prin cadrul unui comunicat remis mass-media că țara noastră și-a reconfirmat oficial prin intermediul unei scrisori de garanție trimise la UEFA angajamentul pentru organizarea unor meciuri din cadrul EURO 2020 la Bucureşti.

„Federaţia Română de Fotbal a depus la UEFA ultima scrisoare de garanţie din cele 24 necesare reafirmării disponibilităţii de găzduire a Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2020. Astfel, România şi-a reconfirmat oficial angajamentul pentru organizarea acestui important eveniment sportiv. Pe 15 aprilie 2020, Cabinetul Orban a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care s-a prelungit statutul de interes public şi importanţă naţională al EURO 2020, până la încheierea acestuia”, se arată în comunicatul remis de Ministetrul Tineretului și Sportului.

De altfel, ministrul Ionuț Stroe a ținut să mulțumească oficial tuuturor factorilor implicați pentru profesionismul de care au dat dovadă și de felul în care au gestionat lucrurile pentru ca România să poată ajunge în această fază de reconfirmare a angajamentului.

„Este încă un pas mare pe care l-am făcut în vederea reconfirmării oficiale a angajamentului pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti. A fost o provocare pentru Ministerul Tineretului şi Sportului, din rolul de coordonator al pregătirilor legate de această competiţie la nivelul atribuţiilor şi responsabilităţilor pe care şi le-a asumat statul român, să adune într-un timp atât de scurt toată documentaţia necesară. Mulţumesc atât colegilor de la ministerele implicate pentru deschiderea pe care au arătat-o şi răspunsul prompt la solicitările noastre, cât şi reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal pentru felul profesionist în care au gestionat lucrurile”, a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.

După cum bine știți, programat iniţial a se desfăşura între 12 iunie-12 iulie 2020, Campionatul European de fotbal a fost amânat din cauza pandemiei pentru anul viitor, între 11 iunie şi 11 iulie. Or in cauza acestei amânări, oraşele-gazdă fiind nevoite să refacă documentele de garanţie. Pe lângă faptul că a reconfirmat angajamentul, România s-a arătat dispusă de a mai prelua meciuri în cazul în care alte țări vor întâmpina probleme de ordin organizatoric.

Citește și...