Anunț tulburător din partea OMS! Au fost suspendate testele cu medicamentul minune împotriva COVID-19. Care sunt motivele ce au dus la această decizie

Autor:
Publicat: 26/05/2020 | 07:50
Anunț tulburător din partea OMS! Au fost suspendate testele cu medicamentul minune împotriva COVID-19. Care sunt motivele ce au dus la această decizie

În lipsa existenței unui vaccin noul coronavirus continuă să facă victime peste tot în lume. La nivel mondial au fost confirmate peste  5.463.390 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și s-a înregistrat un număr total de 344.533 de decese.

Singurele metode de combatere a virusului până la acest moment sunt schemele de tratament folosite în spitale, care s-au dovedit eficiente, acompaniate de măsurile restrictive pe care oamenii trebuie să le respecte pentru a preveni răspândirea accelerată a virusului. (CITEȘTE ȘI: CÂȚI OAMENI AU MURIT ÎN LUME DE CORONAVIRUS + CÂȚI S-AU TRATAT SAU SUNT INFECTAȚI)

De-a lungul timpului s-au vehiculat tot felul de medicamente „minune” folosite pentru a îi trata pe pacienți. Unul dintre cele mai popularea a fost  hidroxiclorochina, medicament promovat îndelung și de Donald Trump.

După ce hidroxiclorochina a căpătat o popularitate crescută, OMS vine cu un anunț tulburător, au fost suspendat testele cu acest medicament, folosit pentru tratarea malariei, la pacienţii bolnavi de COVID-19. (VEZI ȘI: ALEXANDRU RAFILA, DESPRE NECESITATEA MĂȘTILOR DE UNICĂ FOLOSINȚĂ! „O MASCĂ DE UNICĂ FOLOSINȚĂ, SPĂLATĂ ȘI CĂLCATĂ, ÎȘI PIERDE CALITĂȚILE FILTRANTE TOTAL„)

Această decizie vine pe fondul unor preocupări privind eficacitatea acestui medicament în combaterea noului coronavirus, a declarat luni directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potivit Reuters.

Hidroxicolorochina a fost promovată de Donald Trump şi de alţi responsabili ca posibil tratament pentru boala cauzată de noul coronavirus. Preşedintele SUA a declarat chiar că a luat medicamentul pentru a preveni o posibilă infectare.

Mai mult, OMS a recomandat anterior folosirea hidroxiclorochinei pentru tratarea sau prevenirea infecţiilor cu noul coronavirus, cu excepţia studiilor clinice.

Doctor Mike Ryan, directorul programului de urgenţă al OMS, a declarat că decizia de a suspenda testele cu hidroxiclorochină a fost luată dintr-o „prudenţă excesivă”.