Anunțul făcut de CFR! Cum se va circula cu trenul după 1 iunie

Autor: A.N.
Publicat: 29/05/2020 | 12:57
Anunțul făcut de CFR! Cum se va circula cu trenul după 1 iunie

CFR Călători a anunțat, vineri, că repune în circulație, din 1 iunie, trenurile suspendate, cu excepția celor de navetă pentru elevi.

CFR recomandă tuturor călătorilor să cumpere biletele din timp. De asemenea, recomandă cumpărarea biletelor de tren online pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete și manipularea banilor în numerar. La ghișeu, este indicată plata cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.

CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituțiilor au introdus programul decalat pentru angajați. (CITEȘTE ȘI: MAMA LUI CULIȚĂ STERP, DEZVĂLUIRI ULUITOARE DESPRE CĂSĂTORIA FIULUI EI CU CARMEN DE LA SĂLCIUA: ”AM CREZUT CĂ BĂIATUL MEU SE VA CUMINȚI”)

Din data de 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Ceilalți călători vor cumpăra locuri distanțate. Masca de protecție la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei.

Cine nu este obligat să poarte masca de protecție

După intrarea în vigoare a stării de alertă în România, masca de protecție este obligatorie în orice spațiu public închis. Însă, conform unui ordin aprobat, miercuri, de Ministrul Sănătății sunt admise unele excepții. (CITEȘTE ȘI: AMENZI USTURĂTOARE PENTRU CEI CARE REFUZĂ SĂ POARTE MĂȘTI DE PROTECȚIE)

În funcție de evaluarea riscului efectuat de Medicina Muncii sau Medicina Școlară, după caz, pot exista unele excepții:

  • angajatul este singur în birou sau se află minim 2 metri între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor;
  • persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
  • persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);
  • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri
  • elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare
  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani
Citește și...