Apelul cutremurător: ”Alo, vreau să mor!” Cum a ținut-o psihologul în viață pe minoră

Publicat: 13/09/2019 | 14:48
Apelul cutremurător: ”Alo, vreau să mor!” Cum a ținut-o psihologul în viață pe minoră

O fată de doar 17 ani a decis să-și pună capăt zilelor și a înghițit mai multe pastille. A sunat apoi la Telefonul Copilului și a discutat cu un psiholog. Acesta a reușit să o țină mai mult timp în telefon, până când polițiștii Capitalei au reușit să o găsească.

Fata i-a spus psihologului că vrea să moară și a argumentat decizia pe care o luase.

„În seara de 12 septembrie, Poliția Capitalei a fost anunțată de Asociația Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacționat cu fata a reușit să o mențină în convorbire, timp în care a anunțat și Poliția. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe și au fost demarate verificări pentru identificarea locației în care se afla minora”, informează Poliția Capitalei.

Doi polițiști s-au deplasat chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, mai ales că fata nu a dat detalii despre locul în care se află. Astfel, a fost identificată o primă adresă și au fost obținute date cu privire la imobilul unde se putea afla minora, scrie stiripesurse.ro.

„S-a ajuns la un bloc situat pe raza Sectorului 4. Au fost efectuate verificări în imobil, iar polițiștii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului. Au bătut cu putere în ușă, moment în care cei aflați în call center le-au confirmat că este locația corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în ușă. Nu a fost necesară pătrunderea în forță pentru că tânăra a deschis. Era conștientă, somnolentă și într-o stare de sănătate precară”, mai arată poliția.

Minora a fost transportată cu ambulanța la spital, unde a rămas în grija medicilor. În căutarea fetei au fost implicați polițiști din 3 sectoare ale Capitalei, întreaga operațiune fiind încheiată în aproximativ 45 de minute.

„La acest moment colegi din cadrul Secției 16 efectuează cercetări pentru a stabili ce a condus la acest gest, care putea conduce la deces. Mulțumim celor din call center ul Asociației Telefonul Copilului, care au menținut dialogul cu minora aflată în dificultate, până la momentul în care polițiștii au ajuns la ea”, adaugă sursa citată.

Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, al carei scop este acela de a proteja copiii împotriva încercarii de incalcare a drepturilor lor, impotriva oricarei forme de abuz. Operatorii oferă asistență gratuită prin intermediul liniei telefonice 116 111.

Citește și...