„Arde” Scoția » Episodul 420 din „Old Firm” este programat astăzi!

Autor:
Publicat: 29/12/2019 | 09:21
„Arde” Scoția » Episodul 420 din „Old Firm” este programat astăzi!

Celtic- Rangers se va derula astăzi pe „Celtic Park” de la ora 14:30 în cel de-al 420-lea episode din „Old Firm”.


Manchester City începe astăzi asaltul la locul doi în Premier League: „Cursa pentru titlu s-a încheiat! Ne gândim la locul 2!”

Duelul celor două mari rivale din orașul Glasgow se anunță a fi unul dintre cele mai spectaculaose din ultima vreme ținând cont de forma pe care cele două super-puteri ale fotbalului scoțian le traversează.

În statistica all-time, Rangers este superioară având 161 de victorii însă în duelurile recente, Celtic a câștigat teren. În ultimii 3 ani, după revenirea lui Rangers în prima ligă, ”alb-verzii” s-au impus în 13 din cele 17 înfruntări consemnate în toate competițiile, inclusiv victoriile stagionale, scoruri 2-0 în campionat, pe „Ibrox” și 1-0 în finala Cupei Ligii, meci disputat pe 8 decembrie, cu câteva zile mai devreme ca Celtic să susțină în „Gruia” meciul cu CFR Cluj din ultima rundă a fazei grupelor Europa League, duel pe care scoțienii l-au cedat cu scorul de 2-0.

În clasament Celtic este pe primul loc în Championship cu 52 de puncte, fiind urmată de rivala Rangers cu 47 de puncte, aceasta având însă și un meci mai puțin disputat. De remarcat ar fi că în acest sezon, pe teren porpriu, celtic are numai victorie pe linie, câștigând toate cele 10 partide susținute, golaverajul în aceste dueluri fiind de 33-4.

Echipele probabile Celtic- Rangers:
Celtic:
Foster- Frimpong, Jullien, Ajer, Bolingoli- McGregor, Brown- Christie, Ntcham, Forrest- Edouard
Rangers: McGregor- Tavernier, Goldson, Katic, Barisic- Kamara, Jack, Arfield- Kent, Morelos, Aribo