Are 18 ani si a inceput sa coasa la Palatul Copiilor in Oradea! Acum si-a transformat camera in atelier!

Publicat: 05/08/2013 | 23:44
Are 18 ani si a inceput sa coasa la Palatul Copiilor in Oradea! Acum si-a transformat camera in atelier!

Tanarul Razvan Achim este una dintre persoanele care are ce arata in domeniul modei. A inceput la Palatul Copiilor, iar acum si-a transformat camera in atelier. Iar in viitor vrea sa-si faca propria afacere.

Tanarul creeaza haine chiar in dormitorul sau
Tanarul creeaza haine chiar in dormitorul sau

Este unul dintre cei mai cunoscuti designeri din Oradea, asta in ciuda varstei pe care o are. A participat la multe prezentari locale si nationale, iar printre invitatii speciali ai evenimentelor a fost si Catalin Botezatu, care l-a indemnat sa continue in cariera pe care a inceput-o. Razvan este un baiat modest locuieste in comuna Santandrei in apropierea orasului Oradea.

Razvan Achim a inceput cariera la Palatul Copiilor
Razvan Achim a inceput cariera la Palatul Copiilor

„Am invatat sa croiesc si sa cos la Palatul Copiilor din Oradea. In urma cu trei ani era un curs de croitorie si inca nu puteam sa creez inainte de a stii elementele de baza a croiului. Asa ca am decis sa merg acolo. A fost un chin si nu mai voiam sa continui pentru ca eram inconjurat doar de copii pana in 12 ani, iar acestia faceau foarte mult zgomot, iar profesoara de acolo nu se ocupa in tocmai cum ar trebui de mine. Dar am avut ambitie si am continuat. Acolo am invata lucrurile esentiale dar acestea nu erau indeajuns, asa ca am studiat mult croiul pentru a atinge niste rezultate vizibile. Asa ca am decis dupa aproape un an jumate de invatat sa fac primul meu sacou singur, doar cu experienta acumulata acolo. Imi aduc aminte ca stateam zilele trecute si ma uitam la acel sacou si la ultimul sacou scos, era o diferenta uriasa, iar eu o atinsesem in mai putin de un an prin foarte multe nopti la propriu nedormite”, ne-a povestit Razvan.

tanar

Lucrurile pe care le face, le creeaza chiar in dormitorul sau unde are doua masini de cusut mari si doua standuri cu sacouri si costume, masa de calcat si asa mai departe. Orientarea catre aceasta meseria a fost pur si simplu inedita: vroia sa poarte lucruri unicat. “Pentru ca vroiam sa fiu diferit prin felul meu de ceilalti baieti care isi cumparau un sacou dintr un magazin si mai aveau inca 10 alte persoane .(…) La inceput imi faceam sacourile pentru mine mai mult dintr o ambitie pentru ca nu avusem multe sacouri pana la aceea varsta de 15 ani si incet incet am evoluat si acum fac pentru oricine, orice comanda”, a spus tanarul. Prima creatie a facut-o la Palatul Copiilor, dupa multe ore de munca. De altfel, el inca poarta aceasta pereche de pantaloni, dar modificata putin. El vrea sa intre cu tinutele sale pe mai multe podiumuri nationale si bineinteles international. (A.S.)
 

Citește și...