Astazi, Capitala implineste 555 de ani de la prima atestare! Mesajul lui Victor Ponta catre Bucuresteni

Publicat: 20/09/2014 | 09:18

Pe data de 20 septembrie 2014, se implinesc 555 de ani de la prima atestate documentara a orasului Bucuresti. Cu aceasta ocazie, premierul Victor Ponta le-a facut o urare bucurestenilor.

Premierul Victor Ponta a tinut sa le ureze tuturor locuitorilor Capitalei “la multi ani”, cu ocazia implinirii a 555 de ani de la prima atestate documentara a Bucurestiului. Seful Executivului a tinut sa aminteasca si despre colaborarea de succes dintre Guvern si Primaria Capitalei.

Bucuresti

“Bucuresti implineste 555 de ani de la prima atestare documentara. La multi ani tuturor bucurestenilor!
Si felicitari primarului Sorin Oprescu pentru toate lucrurile bune pe care le-a facut pentru oras. Colaborarea dintre Guvern si Primaria Generala a fost in ultimii ani una de succes, iar asta arata ca cele mai bune lucruri se fac atunci cand romanii lucreaza impreuna!”
, a fost urarea premierului.

Capitala Romaniei, din 1862

Prima mentiune a localitatii apare in 1459. In 1862 devine capitala Romaniei. De atunci sufera schimbari continue, fiind centrul scenei artistice, culturale si mass-media.

Bucuresti

Intre cele doua razboaie mondiale, arhitectura eleganta si elita bucuresteana i-au adus porecla „Micul Paris”. In prezent, capitala are acelasi nivel administrativ ca si un judet si este impartita in sase sectoare.

R.O.

Citește și...