Astazi este SARBATOAREA Sfantului Dumitru! Mesajul premierului pentru toti cei care isi aniverseaza ONOMASTICA!

Publicat: 26/10/2014 | 09:46
Astazi este SARBATOAREA Sfantului Dumitru! Mesajul premierului pentru toti cei care isi aniverseaza ONOMASTICA!

Creştinii ortodocşi celebrează, pe 26 octombrie, sărbătoarea Sfântului Dumitru, Izvorâtorul de Mir. Există o serie de superstiţii şi obiceiuri legate de una dintre cele mai importante şi îndrăgite sărbători ale toamnei.

Sărbătoarea Sfântului Dumitru mai este cunoscută în popor şi sub numele de Sanmedru ori Samedru. Premierul Victor Ponta le-a urat La multi ani, tuturor celor care isi sarbatoresc astazi ziua onomastica, printr-un mesaj postat pe contul de socializare.

Ponta

„La multi ani de Sfantul Dumitru tuturor celor care isi aniverseaza onomastica! Sa aveti o duminica linistita!”, a scris premierul.

 

Citeste si

Premierul Victor Ponta le ureaza “La multi ani!” tuturor romanilor care isi serbeaza astazi onomastica

Mesajul lui Victor Ponta pentru Simona Halep, dupa victoria cu Serena Williams: „Ai facut 20 de milioane de romani fericiti”

Sfant important

Sfântul Dumitru este perceput în raport cu un alt sfânt important, Sfântul Gheorghe. În credinţa populară, anul este împărţit în două anotimpuri, vara şi iarna. Dacă Sfântul Gheorghe este cel care încuie iarna şi trezeşte la viaţă întreaga natură, Sfântul Dumitru desfrunzeşte codrul şi usucă toate plantele. Exista credinţa că, în această zi, căldura intră în pământ şi frigul crâncen începe să-şi arate colţii.

L.L

Citește și...