Atac armat în Texas. Cinci persoane au murit, iar 21 au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul dintr-o maşină

Publicat: 01/09/2019 | 09:36
Atac armat în Texas. Cinci persoane au murit, iar 21 au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul dintr-o maşină

Atac armat în Texas, iar bilanțul este tragic. Un bărbat a tras în trecători, dintr-o maşină, la Odessa şi Midland – statul american Texas. Cinci persoane au murit, iar 21 sunt rănite, informează CNN, citând autorităţile locale.

Atacatorul a luat în vizor trecărorii aflaţi în zona centrelor comerciale din Odessa şi Midland. Poliţia din Midland a anunţat că atacatorul – un bărbat alb, în jur de 30 de ani – a fost împuşcat mortal de forţele de ordine din Odessa, informează mediafax.ro.

Potrivit autorităţilor, bilanţul victimelor este de cel puţin cinci morţi şi 21 de răniţi. Printre răniţi sunt si ofiţerii de poliţie care au încercat să îl oprească pe atacator.

Un schimb de focuri

Bărbatul înarmat venea dinspre Midland şi se îndrepta spre Odessa, pe autostrada interstatală 20. A fost oprit la ora locală 3:17 p.m., conform primelor informații de la fața locului. L-a împuşcat pe ofiţerul de poliţie, a mers apoi cu maşina spre vest – pe I-20 – şi a ieşit de pe autostradă la Odessa. A condus apoi spre Home Depot, unde a deschis focul asupra trecătorilor.

Șeful poliţiei din Odessa, Michael Gerke, a declarat că, “la un anumit moment, suspectul şi-a abandonat maşina şi a furat o camionetă a poştei”. La volanul acesteia s-a îndreptat spre est, fiind urmărit de poliţie, izbindu-se de un vehicul oprit în spatele multiplexului Odessa Cinergy. Acolo a avut un loc un schimb de focuri cu poliţiştii, iar bărbatul a fost ucis, conform stirileprotv.ro.

Citește și...