Atac cu bombă în Siria! 126 de oameni au fost ucişi

Publicat: 17/04/2017 | 10:48
Atac cu bombă în Siria! 126 de oameni au fost ucişi

Cel puţin 68 de copii se numără printre cei 126 de oameni ucişi în atacul cu bombă care a vizat autocare cu refugiaţi din oraşe siriene aflate sub asediu. Sâmbătă, un vehicul plin cu explozibili a fost detonat într-un convoi din apropiere de Alep, potrivit digi24.ro.

Bilanţul acestui atentat, care nu a fost revendicat, riscă să crească, având în vedere starea gravă a unor răniţi. Separat, mai multe persoane, majoritatea copii, au fost rănite în bombardamente care au vizat capitala ţării, Damasc.

Atacul avut loc la Rashidin, la vest de Alep, în jurul orei locale şi a României 12.30, la un punct de control unde urma să aibă loc schimbul de refugiaţi. Un kamikaze care conducea maşina-capcană s-a aruncat în aer în apropiere de autocare. Cel care s-a aruncat în aer ar fi spus că transportă provizii pentru oameni.

Mii de persoane evacuate atât din zone controlate de rebeli, cât şi din zone controlate de Guvern sunt blocate în teritoriul inamic de vineri. Un corespondent AFP a declarat, înainte de explozie, că autocarele care transportau persoane evacuate din zonele controlate de Guvern nu se mai mişcaseră de 30 de ore. Semiluna Roşie siriană distribuia mâncare şi apă pasagerilor.