O mașină a intrat în mulțime în orașul Munster din Germania. Medicii ajută zeci de victime | UPDATE

Publicat: 07/04/2018 | 19:40
O mașină a intrat în mulțime în orașul Munster din Germania. Medicii ajută zeci de victime | UPDATE

O maşină a intrat sâmbătă într-un grup de oameni în oraşul Münster, din vestul Germaniei. Până în acest moment au fost înregistrare câteva zeci de victime. Ancheta este în curs de desfășurare dar polițiștii merg pe ipoteza unui atentat terorist. Șoferul dubei s-a sinucis după atac.

 

UPDATE ora 20.30 Polițiștii nu mai merg exclusiv pe ipoteza unui atac terorist, pentru că au descoperit că atacatorul ar fi avut probleme psihice, arată câteva publicații online din Germania

UPDATE ora 20.00 Polițiștii cred că principalul suspect al atacului este bărbatul care s-a împușcat imediat după carnagiu. Martorii relatează însă că au văzut alți doi bărbați fugind din dubă, arată The Mirror.

UPDATE ora 19:55 Purtătorul de cuvânt al poliției din Munster a confirmat că în mașina folosită în atac a fost găsit un obiect suspect

UPDATE ora 19:54 Poliția germană spune că numărul răniților a ajuns la 50.

UPDATE ora 19:44 Numărul persoanelor ucise se ridică la 4, a anunţat Ministerul german de Interne, relatează site-ul publicaţiei Der Spiegel.

Poliția a anunțat 3 morți și în jur de 50 de răniți, dintre care 6 sunt în stare gravă. Potrivit autorităților, șoferul dubei s-a sinucis după atac, fiind găsit împușcat la volanul mașinii utilitare.
Duba a intrat în oamenii care stăteau la o terasă în Münster, un oraș din nordul landului Renania de Nord – Westfalia. Zeci de maşini de poliţie şi salvare au intervenit.

Cele mai grave atacuri teroriste din Europa, în ultimul an

„În acest moment se desfăşoară o operaţiune de amploare în zona Kiepenkerl. Vă rugăm să o evitaţi. Sunt mai mulţi morţi şi răniţi. Acţionăm în acest moment. Vă rugăm să nu avansaţi speculaţii. Mai multe informaţii vor fi furnizate aici”, a transmis poliţia din Munster prin intermediul contului de Twitter.

 

Potrivit martorilor, o dubă a intrat în viteză în piaţă şi i-a lovit pe oamenii care erau la o terasă.
Poliția le-a cerut cetăţenilor să evite sau să părăsească centrul oraşului pentru ca salvatorii să poată acţiona mai rapid.

În decembrie 2016, un TIR a intrat în mulțime în Piața de Crăciun de la Berlin. În urma atacului, 12 oameni și-au pierdut viața.

Un camion a intrat a ucis 84 de oameni, la Nisa, în 2016

Un caz similar, a avut loc în iulie 2016, când un camion a lovit în plin mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței. În urma atacului s-au înregistrat 84 de morți și sute de răniți, între care 18 aflați în stare critică. Șoferul camionului, un bărbat de 31 de ani, care a izbit mulțimea a fost împușcat. Doi cetățeni români au fost răniți în atentatul de la Nisa.