Acasă » Știri » Atac terorist in Franta. 140 de oameni si-au pierdut viata: „Era sange peste tot”

Atac terorist in Franta. 140 de oameni si-au pierdut viata: „Era sange peste tot”

De: Cancan 13/11/2015 | 23:52
Atac terorist in Franta. 140 de oameni si-au pierdut viata: Era sange peste tot

Atentate teroriste au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris, bilanţul fiind de cel puţin 140 de morţi şi sute de răniţi.

Update 02:39: Pana in acest moment, conform bilantului tragic dat de televiziunile franceze, 140 de oameni au murit.

La sala de concerte din Bataclan, din Paris, unde a avut loc o luare de ostatici, şi-au pierdut viaţa 100 de oameni, au informat sâmbătă surse ale poliţiei, citate de AFP.

paris

01.59 Atentate la Paris: Operaţiunea poliţiei la Bataclan s-a încheiat, doi atacatori au fost ucişi (BFM TV). Operaţiunea forţelor de poliţie la sala de concerte din Bataclan s-a încheiat, doi atacatori au fost ucişi, a informat sâmbătă postul BFM TV, citat de Reuters.

În interiorul sălii s-a produs un adevărat masacru, a transmis postul de televiziune citat. Anterior, AFP anunţase că poliţia franceză dă asaltul la Bataclan, la sala de spectacole unde avea loc o luare de ostatici şi unde se auziseră mai multe focuri de armă şi explozii. Totodată, un martor declarase că mai mulţi indivizi au deschis focul şi au tras în plin în mulţimea strânsă la un concert, în timp ce strigau „Allahu Akbar”.

ORA 01.47 Atentate la Paris: Teroriştii au comis atacuri în cel puţin şapte puncte din capitala Franţei

Forţele de ordine franceze au identificat cel puţin şapte puncte în care au fost comise vineri noaptea atentate la Paris, inclusiv la Stade de France, au declarat pentru EFE surse apropiate anchetei.

Potrivit AFP, unul dintre atacuri, cel de la Stade de France (nordul Parisului), a fost comis de un kamikaze. Un alt atac s-a produs în sala de spectacole Bataclan (centrul Parisului), unde are loc o luare de ostatici.

Alte atacuri s-au mai produs în alte cinci locuri, în cartiere din centrul Parisului, foarte frecventate vineri seara, în cartiere situate aproape de Piaţa Republicii, aflată la nici 200 de metri de sediul publicaţiei Charlie Hebdo, ţinta unui atac terorist în ianuarie.

Sirene care urlă în tot Parisul, străzi blocate de poliţie, rude ale victimelor plângând în timp ce încearcă să treacă pe trotuar: scene de apocalipsă vineri seară la Paris, teatru al unei serii de atacuri ucigaşe simultane care au făcut cel puţin 60 de morţi, comentează AFP.

Perimetrul este înconjurat la spitalul Saint Louis din nordul capitalei. Un bărbat în lacrimi povesteşte că sora lui a fost omorâtă. Alături, mama lui izbucneşte în plâns şi i se aruncă în braţe. „Nu vor să ne lase să trecem”, explică el, arătând intersecţia, la 50 de metri mai departe.

„Am auzit zgomotul împuşcăturilor, 30 de secunde de rafale, a fost interminabil, ar crezut că este un foc de artificii”, povesteşte Pierre Montfort, care locuieşte în apropiere de strada Bichat, unde a avut loc unul din atacuri. Un alt martor descrie scena: „Pe moment, nu se văd decât flăcările care ies din armă, ne-a fost frică, ne întrebam dacă o să tragă asupra ferestrelor?”.

Florence spune că a sosit „pe scuter la câteva minute după”. „Era suprarealist, toată lumea era întinsă la pământ. Nimeni nu mişca în restaurantul Petit Cambodge şi toţi oamenii erau la pământ în barul Carillon. Era multă linişte, oamenii nu înţelegeau ce s-a întâmplat. O fetiţă era purtată pe braţe de un bărbat. Părea moartă”, explică ea.

Aceleaşi scene de război pe strada Charonne, mai spre est. Camioane ale pompierilor pornesc cu toate sirenele urlând.

Un martor spune că a auzit focuri de armă timp de „două, trei minute”, „rafale”. „Am văzut mai multe corpuri în sânge la pământ. Nu ştiu dacă erau morţi”, afirmă el.

„Era sânge peste tot”, confirmă un alt martor, vorbind despre focuri de armă foarte puternice în mai multe rânduri.

Tot în estul Parisului, aceleaşi girofaruri ale poliţiei şi pompierilor, alt cartier închis, cel de la sala de concerte Bataclan, în apropiere de redacţia Charlie Hebdo, ţintă unui atac criminal în ianuarie. Are loc altă luare de ostatici.

Oamenii vorbesc la telefon. „Soţia mea era la Bataclan, e o catastrofă”, spune un bărbat care a venit în fugă la locul tragediei, însă este blocat de forţele de ordine. „A avut loc un măcel în interior la Bataclan. Tot ce pot să vă spun este că este mai grav decât la Charlie Hebdo”, şopteşte un membru al forţelor de ordine.

Stade de France, la periferia de nord a Parisului. În împrejurimi au fost auzite explozii, grenade potrivit unor spectatori de pe stadion. Poliţia este numeroasă, publicul a auzit două explozii, însă meciul a continuat. Iniţial, toată lumea a fost obligată să rămână în incinta stadionului survolat de un elicopter.

„Am auzit explozii la 25 de minute după începerea meciului. A continuat însă normal. Am crezut că este o glumă”, explică Ludovic Klein, 37 de ani, venit de la Limoges, împreună cu fiul său de zece ani. „Evacuarea s-a făcut în linişte cu excepţia un scurt moment de panică”, a adăugă el.
01.39 Atentate la Paris:Poliţia franceză ia cu asalt sala de spectacole din Bataclan, unde are loc o luare de ostatici

Poliţia franceză dă asaltul în Bataclan, la sala de spectacole unde are loc o luare de ostatici, au declarat sâmbătă surse apropiate anchetei, citate de AFP.

Anterior, EFE transmisese că mai multe focuri de armă şi explozii se auziseră din interiorul sălii Bataclan, din centrul Parisului. Un martor a declarat că mai mulţi indivizi au tras în plin în mulţime, în timp ce strigau „Allahu Akbar”.

ORA 01.34 Atentate la Paris: Toate şcolile şi universităţile din regiunea Parisului vor rămâne închise sâmbătă

Toate şcolile şi universităţile din regiunea Parisului vor rămâne închise sâmbătă, au anunţat autorităţile, după atentatele care au avut loc vineri seară în capitala Franţei, transmite Reuters.

ORA 01.34 Angela Merkel se declară profund şocată de atacurile teroriste din Paris

01.26 Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a decretat sâmbătă stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi închiderea frontierelor ţării pe fondul „atentatelor teroriste fără precedent” din Paris, soldate cu zeci de morţi, informează AFP şi EFE.

Potrivit presei franceze, ultima dată când autorităţile au decretat stare de urgenţă a fost în urmă cu 10 ani, în timpul violenţelor care au avut loc la periferia pariziană.

Într-o scurtă intervenţie la televiziune, Hollande a declarat că „va fi decretată starea de urgenţă. A doua măsură va fi închiderea frontierelor naţionale”.

Preşedintele Hollande a vorbit de existenţa a „zeci de morţi” în urma unor atacuri teroriste „în desfăşurare”, pentru a căror neutralizare a cerut întăriri militare.

„Atacuri teroriste de o amploare fără precedent sunt în curs în aglomerarea pariziană. Există câteva zeci de persoane ucise (…) este o grozăvie”, a spus Hollande, vizibil marcat. Preşedintele francez a mai adăugat că „au fost mobilizate toate forţele posibile pentru a-i neutraliza pe terorişti şi pentru a asigura (securitatea) tuturor cartierelor”.
Totodată, după primăria Parisului, şi prefectura a recomandat sâmbătă pe contul său de Twitter persoanelor care se află în regiunea pariziană „să evite să iasă din case, cu excepţia cazurilor de maximă necesitate”, după atacurile simultane din Paris. Prefectura a mai recomandat „instituţiilor care primesc public să-şi întărească supravegherea la intrări şi să-i primească pe cei care au nevoie de ajutor, să întrerupă manifestaţiile sau evenimentele în curs în exterior”.

ORA 01.22 Obama: Atacurile din Paris lovesc înteaga umanitate şi valorile noastre universale

ORA 01.11 Atentatele de la Paris: Jean-Claude Juncker „profund şocat”, îşi exprimă „solidaritatea”

ORA 01.02 Cel puţin 60 de oameni au fost ucişi în atacurile din Paris, a informat mass-media franceză, potrivit Reuters.

Surse din serviciile de securitate occidentale suspectează că în spatele atacurilor s-ar afla un grup de militanţi islamişti, notează Reuters.

ORA 01.06 Ministrul de externe german, prezent la amicalul dintre Franţa şi Germania, se declară ‘îngrozit’ de atacurile de la Paris

ORA 00.57 Obama: SUA vor face tot posibilul să-i aducă în faţa justiţiei pe autorii atacurilor de la Paris

ORA 00.55 Atacuri la Paris: Primăria le cere cetăţenilor să nu iasă din case

Primăria Parisului le-a cerut sâmbătă, printr-un mesaj pe Twitter, tuturor cetăţenilor să nu iasă din case „în aşteptarea instrucţiunilor de la autorităţi”, după atacuri înregistrate în mai multe zone din oraş soldate cu zeci de morţi, transmite EFE.

Potrivit DPA, postul francez BFMTV a anunţat că numărul morţilor în atacurile din Paris se ridică deja la 60.

Preşedintele francez Francois Hollande a convocat o reuniune de urgenţă a cabinetului de miniştri pentru miezul nopţii (01:00, ora României).

Un corespondent al BBC a scris pe contul său de Twitter că deocamdată nicio grupare nu a revendicat atacurile de la Paris, dar că susţinători ai Statului Islamic salută atacurile prin intermediul reţelelor sociale, folosind hashtagul „Paris in flames” (Parisul în flăcări — n.r.).

ORA 00.49 Franţa: Planul Rouge Alpha declanşat

Planul Rouge Alpha în caz de atacuri multiple a fost declanşat. Toate locurile sensibile de pe teritoriul Franţei sunt plasate în stare de alertă, scrie Le Figaro.

ORA 00.41 Cel puţin 40 de morţi în atacurile din Paris

Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi în atacurile din Paris, a informat postul de televiziune francez BFM, potrivit Reuters.

ORA 00.38 Paris: Un alt atac armat în zona Halelor

Potrivit postului de radio Europe 1, un nou atac armat are loc în zona Halelor din capitala Franţei.

ORA 00.38 Preşedintele SUA a fost informat despre atacurile din Paris

Preşedintele SUA, Barack Obama, a fost informat vineri seara despre atacurile din Paris soldate cu cel puţin 30 de morţi, precizează Reuters.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că preşedintele american a fost informat despre situaţia din Paris de către asistenta pentru securitate internă şi contraterorism, Lisa Monaco.

ORA 00.36 MAE: Autorităţile franceze verifică dacă există cetăţeni români printre victimele atacurilor de la Paris

ORA 00.35 Premierul britanic, David Cameron, „şocat” de atacurile de la Paris

ORA 00.31 Mai mulţi oameni sunt ţinuţi ostatici la sala de concerte Paris Bataclan
Mai mulţi oameni sunt ţinuţi ostatici în sala de concerte Bataclan din centrul Parisului, după ce mai multe focuri de armă s-au auzit vineri seara din interiorul sălii, a informat postul tv francez BFM TV, potrivit Reuters.

Focurile de armă s-au auzit la circa o oră după ce începuse un concert al unei trupe rock din California — Eagles of Death Metal. Conform sursei citate, una sau două persoane au intrat în sala de concerte şi au început să tragă focuri de armă în aer.

ORA 00.28 Autorii unuia dintre atacurile armate din Paris au strigat ‘Allahu Akbar!’

Autorii unuia dintre atacurile armate comise vineri noapte în centrul Parisului strigau „Allahu Akbar” (Allah este cel mai mare — n.red.) în timp ce trăgeau cu armele automate, potrivit unui martor care a fost intervievat de postul France Info, transmite sâmbătă EFE.

Martorul, care a povestit ceea ce a văzut printre hohote de plâns, a declarat că se afla împreună cu mama sa în sala de spectacole Bataclan, din arondismentul XI, când mai mulţi indivizi au intrat în forţă şi au început să tragă. Martorul a povestit că i-a auzit de mai multe ori pe autorii atacului strigând „Allahu Akbar” şi că, după o rafală de împuşcături, când se părea că presupuşii terorişti au plecat, a reuşit să fugă şi el împreună cu mama sa.

ORA 00.25 Oficiali americani cred că atacurile din Paris au fost coordonate (surse)

Oficiali americani din serviciile de securitate consideră că seria de atacuri care au avut loc vineri seara la Paris au fost, cel mai probabil, coordonate, conform primelor informaţii de la faţa locului, a declarat o sursă apropiată domeniului de intelligence, potrivit Reuters.

„Arată exact ca o serie de atacuri coordonate”, a spus sursa citată.

ORA 00.20 Atacuri la Paris: Stade de France, evacuat prin porţile nord, sud şi vest

Spectatorii care au asistat vineri seară la partida amicală de fotbal dintre Franţa şi Germania pe Stade de France au fost invitaţi de către crainic, dar şi cu ajutorul mesajelor înscrise pe ecranele gigant să părăsească incinta prin trei porţi — nord, sud şi vest, transmite AFP.

Potrivit jurnaliştilor AFP aflaţi la faţa locului, câteva mii de suporteri s-au refugiat într-o peluză şi se aflau în continuare acolo la orele 23:10, totul desfăşurându-se cu calm.

Accesul ziariştilor în zona mixtă (locurile în care se ţin interviurile cu jucătorii) şi în sala de conferinţe de presă a antrenorilor era imposibil.

 

ORA 00.16 Cel puţin 30 de oameni ucişi la Paris (postul de televiziune BFM TV)

Cel puţin 30 de oameni au murit vineri seara la Paris, a anunţat postul de televiziune BFM TV, potrivit Reuters.

Viceprimarul Parisului a declarat că sunt cel puţin trei locuri din Paris sub atac, a informat CNN, care momentan a anunţat că bilanţul victimelor se menţine la 18.

Se pare că în sala de concert Bataclan ar fi circa 60 de persoane luate ostatici, conform BBC.

ORA 00.14 Premierul Manuel Valls la Ministerul de Interne, Stade de France înconjurat de forţele de ordine

Premierul francez Manuel Valls s-a alăturat vineri seară preşedintelui François Hollande care se afla la sediul Ministerul de Interne pentru o „analiză a situaţiei” după împuşcăturile din centrul Parisului şi exploziile din zona Stade de France, în nordul capitalei.

Potrivit mass-media franceze, stadionul unde a avut loc meciul de fotbal dintre echipele Franţei şi Germaniei a fost înconjurat de trupe ale forţelor de ordine, iar spectatorii s-au refugiat pe gazon.

ORA 23.59 Franţa: Cel puţin 18 morţi în atacuri armate şi luare de ostatici la Paris

Cel puţin 18 persoane şi-ai pierdut viaţa în atacuri multiple la Paris şi în apropiere de Stade de France, în nordul capitalei, iar într-o sală de spectacole din oraş au fost luaţi ostatici, a informat vineri seară pentru AFP Prefectura de poliţie.

Potrivit unui prim bilanţ al Prefecturi de poliţie din Paris, trei persoane au fost ucise în exploziile din zona Stade de France, unde se desfăşura meciul de fotbal dintre echipele Franţei şi Germaniei, iar 15 au murit în sala de spectacole Bataclan, unde au fost luaţi ostatici.

În jurul orei locale 22.30, Prefectura de poliţie a spus că au fost „cel puţin trei atacuri armate, poate patru în sectorul Bataclan (arondismentul XI) şi strada Charonne (arondismentul X).

ORA 23.58 Preşedintele Hollande a constituit o celulă de criză

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a constituit vineri seara o celulă de criză la Ministerul de Interne, în contextul atacurilor din Paris, soldate cu cel puţin 18 morţi

ORA 23.50 Preşedintele francez, François Hollande, s-a deplasat vineri seară la sediul Ministerului de Interne unde este în curs o „analiză a situaţiei” după împuşcăturile din centrul Parisului şi explozii în zona Stade de France, în nordul capitalei, au informat surse din anturajul acestuia, citate de AFP.

Şeful statului a părăsit Stade de France, unde asista la meciul de fotbal dintre echipele Franţei şi Germaniei, şi face „în prezent o analiză a situaţiei la Ministerul de Interne împreună cu toate serviciile competente”, a precizat sursa.

ORA 23.45 Cel puţin 18 morţi la Paris

Cel puţin 18 persoane au murit la Paris în urma unor explozii şi atacuri cu arme de foc, informează AFP.

Preşedintele Hollande s-a deplasat la Ministerul de Interne pentru a evalua situaţia.

ORA 23.41 Franţa: Luare de ostatici la Paris

O luare de ostatici este în curs la sala de spectacole Bataclan, din arondismentul 11 al Parisului, a anunţat prefectura de poliţie, potrivit AFP.

ORA 23.35 Explozii şi împuşcături la Paris

Împuşcături în centrul Parisului şi explozii în zona Stade de France, în nordul capitalei, s-au produs vineri seară, soldate cu răniţi, au informat surse concordante, citate de AFP.

Bilanţul urmează să fie stabilit, au adăugat aceste surse, precizând că au fost introduse perimetre de securitate, iar în zonă au fost trimise echipe de prim-ajutor.

(B.V.) (L.C)

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Un IT-ist din Cluj a cerut instanței să devină FEMEIE! Motivul: Nu îi mai place să fie bărbat. Ce a decis judecătorul
Un IT-ist din Cluj a cerut instanței să devină FEMEIE! Motivul: Nu îi mai place...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din imaginile cu ea dezbrăcată!
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
Ea e considerată cea mai frumoasă prezentatoare din lume! Aparițiile ei lasă milioane de oameni cu pulsul ridicat
Ea e considerată cea mai frumoasă prezentatoare din lume! Aparițiile ei lasă milioane de oameni...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Horoscop săptămâna 10-16 mai 2024. Ce zodii au noroc în următoarele zile. Primesc bani și intră într-o relație amoroasă
Horoscop săptămâna 10-16 mai 2024. Ce zodii au noroc în următoarele zile. Primesc bani și...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează și bea lichide singur”
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două femei”?  „Noi, bărbații, suntem de două feluri, care facem și care nu recunoaștem.”
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
O româncă se plânge că
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
Ce televizor poți cumpăra cu doar 405 Lei de la ALTEX resigilate?
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
De ce dau, de fapt, câinii din coadă. Semnificația gestului e surprinzătoare
De ce dau, de fapt, câinii din coadă. Semnificația gestului e surprinzătoare
Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului. E foarte ieftin, se vinde chiar și cu 2.30 de lei
Condimentul care îmbunătățește sănătatea creierului. E foarte ieftin, se vinde chiar și cu 2.30 de...
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat vieţi
BANII AU INTRAT deja în conturi. Anunț istoric la Ministerul Finanțelor: Se schimbă cu adevărat...
Anunţul despre Maria Ciobanu a fost făcut din SUA de Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu
Anunţul despre Maria Ciobanu a fost făcut din SUA de Bebe Mihu, soţul Mariei Dragomiroiu
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Miting pro-Gaza şi anti-Israel în oraşul care găzduieşte concursul Eurovision
Miting pro-Gaza şi anti-Israel în oraşul care găzduieşte concursul Eurovision
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Drama prin care trece Mihai Albu. Operat de cancer, creatorul se gândește la suferința fiicei sale
Drama prin care trece Mihai Albu. Operat de cancer, creatorul se gândește la suferința fiicei...
BANC | La recrutare, Bulă îi dă medicului o foaie pe care scria
BANC | La recrutare, Bulă îi dă medicului o foaie pe care scria
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la...
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor:
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
Florin Piersic deține o mulțime de titluri de cetățean de onoare. Orașele care i-au oferit această distincție
Florin Piersic deține o mulțime de titluri de cetățean de onoare. Orașele care i-au oferit...
De ce e bine să pui mălai și zahăr în grădină. Soluția naturală și ieftină care te scapă de un mare dăunător și îți salvează recolta
De ce e bine să pui mălai și zahăr în grădină. Soluția naturală și ieftină...
Castelul spectaculos din România de care s-a ales praful. Era o bijuterie arhitecturală, acum a ajuns o ruină, iar turiștii au ajuns să evite locul
Castelul spectaculos din România de care s-a ales praful. Era o bijuterie arhitecturală, acum a...
×