Acasă » Știri » Știri externe » ATACUL ARMAT din Franta:Suspectii au fost LOCALIZATI

ATACUL ARMAT din Franta:Suspectii au fost LOCALIZATI

De: Cancan 08/01/2015 | 20:37
ATACUL ARMAT din Franta:Suspectii au fost LOCALIZATI

Nebunie in franta dupa atentatul terorist de la revista Charlie Hebdo! Regiunea in care au fost localizati posibilii autori ai atacului de la sediul publicatiei Charlie Hebdo a fost plasata la nivel maxim de alerta antiterorista.

UPDATE 20.30 Saptamanalul satiric francez „Charlie Hebdo” ai carui ziaristi au fost decimati miercuri de catre teroristi, va fi tiparit la 14 ianuarie cu un tiraj exceptional de un milion de exemplare.
„Trebuie sa opunem rezistenta in fata fricii, a tacerii, urii, sa luptam cu ratiune, cu ajutorul cuvantului, a rasului si surasului. Trebuie sa suradeti daca vreti sa ne ajutati, sa radeti si sa faceti in asa fel incat tot acest lucru sa aibă un sens”, a afirmat Richard Malka, avocatul si colaboratorul revistei satirice. Potrivit rtv.net, jurnalistii care au supravietuit atacului terorist sunt sprijiniti de multe publicatii din Franta şi primesc dovezi de solidaritate din intreaga lume. Caricaturi semnate de unii dintre ziariştii ucisi au fost reproduse in foarte multe publicatii de pe tot globul.

UPDATE 20.00 Doi frati suspectati de implicare in atacul sangeros de la revista Charlie Hebdo au fost localizati joi in zona localitatii Crepy-en-Valois. Ultima informatie indica faptul ca Cherif si Said Kouachi se ascund intr-o padure, dupa ce initial s-a spus ca s-ar fi baricadat intr-o casa. Un important dispozitiv de securitate a fost trimis in Crepy-en-Valois. Cei doi teroristi au jefuit o benzinarie, de unde au luat mancare si carburant, apoi au abandonat masina in care au fost gasite cocktailuri Molotov.
Regiunea din nordul Frantei, unde au fost localizati posibilii autori ai atacului de la sediul publicatiei Charlie Hebdo, a fost plasata la nivel maxim de alerta antiterorista.
 

UPDATE 17:38 Autorităţile franceze au instituit nivelul maxim de alertă în zona din nordul Franţei unde s-ar afla autorii atacului terorist comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo.

Forţele de ordine au fost mobilizate masiv în regiunea Picardie, unde au loc percheziţii în mai multe localităţi, scrie Le Parisien. Zona de căutare este în jurul localităţii Crépy-en-Valois.

UPDATE 15:27 Trupele de elita din Franta au reusit sa ii incercuiasca pe cei doi suspecti in localitatea Crepy-en-Valois, la 60 km de Paris. Zona este survolata de doua elicoptere, iar la sol au intervenim si jandarmii.

UPDATE: 13:50

Doi suspecţi implicaţi în atacul sângeros de la revista Charlie Hebdo au fost localizaţi în Aisne, nordul Franţei potrivit Le Parisien. Suspecţii se îndreaptă înspre Paris. Doi suspecţi implicaţi în atacul sângeros de la revista Charlie Hebdo, fraţii Kouachi Sharif şi Said, au fost localizaţi joi dimineaţă, în Aisne, aproape de Villers-Cotteret, pe RN2, potrivit LeFigaro. Cei doi bărbaţi, care corespundeau semnalmentelor celor doi suspecţi căutaţi de poliţie, se află la bordul un Renault Clio alb, purtând cagule. În spatele maşinii au putut fi văzute arme.

politist

UPDATE: 13:18

Doi suspecti inarmati au fost reperati in Aisne, in nordul Frantei, afirma Le Parisien, in editia electronica, in conditiile in care politia franceza ii cauta pe autorii atacului asupra saptamanalului satiric Charlie Hebdo, Cherif si Said Kouachi.

atac

Potrivit Le Parisien, doi barbati au fost reperati in cursul diminetii pe RN 2 la Villers-Cotterêts (Aisne). Cei doi suspecti circulau intr-o masina Renault Clio alba, cu placute de inmatriculare ascunse. Cei doi barbati purtau cagule si erau puternic inarmati.
Suspectii se indreptau inspre Paris si corespund semnalmentelor celor doi frati cautati de politie pentru atacul asupra saptamanalului francez. Arme cu tevi lungi erau vizibile in spatele masinii.

UPDATE: 12:15

Mai multe focuri de armă au fost trase, joi dimineaţă, în sudul Parisului, potrivit unor surse din Poliţia franceză, citate de LeMonde. Două persoane au fost rănite, o poliţistă şi un agent de salubritate. Poliţista a fost împuşcată în spate şi a murit la scurt timp, în urma rănilor. Un bărbat, înarmat cu MP5, a tras spre ofiţeri la scurt timp după ora 8 am, şi a fugit cu o maşină.

UPDATE: 9:59 UN NOU ATAC A AVUT LOC LA PARIS! France 24 anunta ca doi politisti au fost raniti intr-un schimb de focuri care a avut loc in Sudul Parisului. Un atacator a deschis focul asupra politistilor, iar unul dintre ei este in stare grava. Nu s-a confirmat inca oficial daca acest atac are legatura cu evenimentele petrecute miercuri la sediul revistei Charlie Hebdo. Atacatorul se afla acum in arestul politiei.

cas

Ceilalti doi suspecti, doi frati de nationalitate franceza nascuti la Paris, Said Kouachi, in varsta de 34 de ani, si Chérif Kouachi, in varsta de 32 de ani, un jihadist cunoscut serviciilor antiteroriste, sunt in continuare cautati de politie.

Said si Cherif Kouachi sunt in continuare cautati de politie
Said si Cherif Kouachi sunt in continuare cautati de politie

Potrivit unor surse apropiate dosarului, mai multe retineri au fost efectuate in cursul noptii in anturajul celor doi suspecti cautati dupa comiterea atacului impotriva biroului din Paris al publicatiei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti si 11 raniti.
Politia franceza a difuzat joi fotografii apartinand celor doi frati suspecti.

Chérif si Said Kouachi sunt „probabil inarmati si foarte periculosi”, a avertizat Prefectura Politiei din Paris, precizand ca ei „fac obiectul unor mandate de cautare”.

UPDATE 00;55 – Operatiune a politiei la Reims vizand suspecti de comiterea atacului de la sediul Charlie Hebdo

O operatiune de amploare a unitatii de elita a politiei franceze pentru arestarea unor suspecti de comiterea atentatului impotriva saptamanalului satiric Charlie Hebdo era in curs de desfasurare, miercuri seara, la Reims (nord-est), a anuntat pentru AFP un ofiter.

paris

Fie suspectii vor reusi sa fuga, fie ar putea avea loc un schimb de focuri, a declarat pentru AFP un ofiter al unitatii de elita Raid, indemnand jurnalistii prezenti la fata locului sa dea dovada de „mai multa prudenta”.

UPDATE 00:25 – Teroristii i-au executat pe rand pe caricaturistii revistei Charlie Hebdo – viceprimar Paris

Teroristii i-au strigat pe nume pe caricaturistii revistei satirice Charlie Hebdo si i-au executat unul cate unul, impuscandu-i in cap, dezvaluie viceprimarul Parisului Patrick Klugman, intr-o declaratie facuta pentru postul american ABC News.

paris

„Cei doi criminali au intrat in timpul sedintei de redactie, i-au strigat pe nume pe caricaturisti, i-au luat de-o parte si i-au executat impuscandu-i in cap”, a declarat Patrick Klugman, viceprimarul Parisului responsabil de Relatiile Externe.
Potrivit ziarului Le Point, doi islamisti franco-algerieni au comis crimele, fiind ajutati de un alt fundamentalist care a fost sofer.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Salman Khan nu vrea să o ia de nevastă pe Iulia Vântur. De ce nu s-au căsătorit până acum: „S-ar putea să nu fiu în stare să ofer fericire în viață”
Salman Khan nu vrea să o ia de nevastă pe Iulia Vântur. De ce nu...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...