Atacurile perverse ale hackerilor au ajuns și în România! Asta este ultima țeapă pe internet: șantaj de 4.000 de dolari!

Publicat: 18/07/2018 | 22:51
Atacurile perverse ale hackerilor au ajuns și în România! Asta este ultima țeapă pe internet: șantaj de 4.000 de dolari!

Asta este ultima țeapă pe care kackerii o dau: trimit mailuri prin care îi notifică pe internauţi că au avut acces la camera web a laptopului fără ca ei să ştie şi că au fost filmaţi în timp ce se uitau la filme pentru adulţi. (Promotiile zilei la monitoare) Atacurile au ajuns și în România!      

Pentru ca astfel de imagini să nu ajungă publice, atacatorii aşteaptă ca victimele să plătească aproape 4000 de dolari. (Reduceri mari la jocuri PCAstfel de incidente au fost deja înregistrate şi în România, astfel că Centru de Răspuns la Incidente de securitate cibernetică a emis o alertă ca românii să nu intre în capcana atacatorilor, infomează Digi24, citat de evz.ro.

Un român a primit acest mesaj: „Tu ai fost ghinionist, în momentul în care ai vizitat un site pornografic – pe acel site exista un malware, care s-a descărcat în laptopul tău în timp ce tu te uitai la videoclipuri. Ţi-am activat camera web şi prin urmare tu ai fost filmat în timp ce vizitai acel site”. Hackerii i-au cerut 3.800 de dolari ca presupusele imagini compromiţătoare cu el să nu apară public.

CITEȘTE ȘI: „FRUMUȘELUL” S-A ÎNTORS ÎN GENUNCHI LA BIANCA!

Mihai Rotariu, expert cybersecurity CERT-RO, a declarat: „Persoana respectivă şi-a dat seama că nu a vizitat site-uri de adulţi, nu are web cam”.

Pentru ca hackerii să își susțină amenințarea, în mail apar inclusiv foste parole de poştă electronică pe care le folosea. Experţii în criminalitate informatică spun că aceste date provin în urma unor scurgerii de informaţii de la o companie care furnizează servicii de email.

Mihai Rotariu, expert cybersecurity CERT-RO a mai punctat: „Clar tu te sperii, ăsta e primul instinct. Chiar dacă ţi-ai schimbat parola, ştii că parola aceasta a fost valabilă la un moment dat”.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI UNICE CU BRIGITTE MACRON, SURPRINSĂ ÎN COSTUM DE BAIE! CUM ARATĂ PRIMA DOAMNĂ A FRANȚEI LA 64 DE ANI

Această metodă prin care hackerii se pot îmbogăţi uşor se numeşte „Sextortion”. Exploatează mai degrabă naivitatea oamenilor. Chiar dacă este puţin probabil ca hackerii să aibă datele compromiţătoare şi să-şi şantajeze victimele, nu este exclus ca aceştia chiar să poată controla de la distanţă computere. Pentru ca această situație să nu se întâmple, experții recomandă untilizarea unui Sticker care astipă camera.

Citește și...