Atentatele din Sri Lanka. Autoritățile recunosc că nu au luat în seamă avertismentele: ”Am fost informați”

Publicat: 22/04/2019 | 19:15
Atentatele din Sri Lanka. Autoritățile recunosc că nu au luat în seamă avertismentele: ”Am fost informați”

Autoritățile din Sri Lanka admit că nu au ținut seama de multiplele avertismente primite din partea agențiilor de informații internaționale înaintea atacurilor teroriste din duminica Paștelui catolic, care s-au soldat cu aproximativ 290 de morți, a declarat luni ministrul sănătății, relatează CNN.

„Pe 4 aprilie, cu 14 zile înainte ca aceste incidente să aibă loc, am fost informați”, a declarat ministrul Rajitha Senaratne.

Anterior, premierul Ranil Wickremesinghe a afirmat că Poliția fusese avertizată cu cel puțin 10 zile înainte.

„La data de 9 aprilie, șeful serviciilor de informații a scris o scrisoare, iar în acea scrisoare erau trecute multe denumiri de grupări teroriste. Premierul nu a fost informat cu privire la existența acestei scrisori”, a adăugat Senaratne.

290 de persoane au murit și cel puțin 500 au fost rănite în urma exploziilor

Autoritățile din Sri Lanka au anunțat că 290 de persoane au murit și cel puțin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa. O grupare islamistă locală este responsabilă pentru atentatele teroriste de duminică, soldate cu moartea a cel puțin 290 de persoane și rănirea altor câtorva sute, potrivit reprezentanților Guvernului din Sri Lanka, relatează Le Figaro.

Atentatele coordonate din duminica Paștelui care au lovit mai multe biserici și hoteluri, au fost comise de șapte atacatori sinucigași care fac parte dintr-o grupare islamistă locală denumită National Thowfeek Jamaath, a anunțat luni un oficial guvernamental.

Citește și...