Atenție, se dau bani! Românii vor primi pe loc 9.000 de lei, garantat. Ce trebuie să facă

Publicat: 29/01/2020 | 10:47
Atenție, se dau bani! Românii vor primi pe loc 9.000 de lei, garantat. Ce trebuie să facă

Poți primi 9.000 de lei în contul personal, însă trebuie să îndeplinești o anumită condiție. Nu pare ceva extrem de dificil, la o primă vedere, cu atât mai mult cu cât este vorba și despre mediul înconjurător. Însă doar o parte dintre bucurește pot beneficia de eco-vouchere.

Sunt oferite 5.000 de vouchere a câte 9.000 de RON celor care sunt posesori ai unor mașini non-Euro, Euro 1 și Euro 2 care au domiciliul în zona centrală a Capitalei.

„Noi vouchere la Primăria Capitalei! 5.000 de vouchere a câte 9.000 de RON pentru posesorii de maşini non-Euro, Euro 1, Euro 2 ce au domiciliul în zona centrală a oraşului! Proiectul tocmai ce ne-a venit pe ordinea de zi suplimentară în Comisia de Ecologie şi Protecţia Mediului şi va fi pe ordinea de zi a şedinţei de mâine a Consiliului General”, a postat consilierul general USR Alexandru Gâdiuţă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit informațiilor furnizate de a1.ro, respectivele eco-vouchere vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu norma de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – Euro 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoţie noi, non-diesel sau electrice. Dar pot fi achiziționate și obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară, respectiv aparate frigorifice, maşini de spălat rufe/vase, uscător de rufe, aparate de aer condiţionat, plite electrice, cuptoare electrice, aspiratoare – sau electronice – televizoare, DVD player, Blue-Ray player, staţii de lucru, monitoare pentru staţii de lucru, laptop, tablete, imprimante laser/inkjet.

Se dorește eliminarea autovehiculelor poluante

Prin acest Proiect de hotărâre se aprobă „Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere” – etapa a II-a, care are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului în Municipiul Bucureşti, respectiv în Zona de Acţiune pentru Calitatea Aerului (ZACA)”.

”Acordarea unui singur eco-voucher se va face – la cerere – în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat care are norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2. Pentru acordarea eco-voucherului vor avea prioritate persoanele cu domiciliul stabil în perimetrul ZACA ce deţin în proprietate un autovehicul intens poluator înmatriculat şi înregistrat la acelaşi domiciliu cu cel al proprietarului”, prevede proiectul, potrivit Agerpres.

Citește și...