Atenționare meteo! Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare! Când încep ploile

Publicat: 15/04/2018 | 09:17

Deși vom avea parte de vreme caldă la începutul săptămâii, sunt șanse ridicate de ploi. Luni va fi cald pentru această dată, chiar deosebit de cald în regiunile intracarpatice. Maximele se vor încadra între 17 și 27 de grade, mai coborâte în zona litoralului, unde se vor situa între 10 și 14 grade.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de vest, precum și în zona de munte, unde doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Moldova și la munte. Dimineața în special în sud-estul țării, izolat va fi ceață.In Bucuresti, maine, cald si frumos. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Dimineata, 7…9 grade si la amiaza, 22…23 de grade.

Marti, se mentine foarte cald, mai cald decat normal, în cea mai mare parte a țării -maximele se vor încadra între 12 grade la Constanta și 27 de grade la Alba Iulia.

Când vin ploile

Începând cu perioada 16 – 18 aprilie, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată. În Dobrogea condiţiile de ploaie vor fi tot mai ridicate, cu probabilitate mai mare de apariţie a acestora în intervalul 16 – 22 aprilie.

În Muntenia, după 16 aprilie temperaturile minime vor scădea la valori de 5…6 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 18 – 22 aprilie.

Oltenia. Temperaturile vor scădea semnificativ până în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade. Finalul de interval va fi marcat de o încălzire uşoară. Până în 22 aprilie vor fi condiţii de ploaieaproape în fiecare zi.

La munte, în intervalul 17 – 22 aprilie acestea se vor manifesta cu o frecvenţă mai mare şi, foarte probabil, ca în intervale scurte să fie şi mai însemnate cantitativ.

Citește și...