Au dezmembrat un Huawei P20 Pro! Ce-au observat la camera foto este total neașteptat

Publicat: 12/04/2018 | 09:13
Au dezmembrat un Huawei P20 Pro! Ce-au observat la camera foto este total neașteptat

Echipa de experți de la iFixit a dezmembrat un Huawei P20 Pro. Cei care au făcut acest experiment, ca să vadă exact componentele noului smartphone și cât de ușor pot fi demontate și reparate, la nevoie.

Astfel, ei au observat un detaliu interesant: toate cele trei camere de pe spatele telefonului par să aibă sistem de Stabilizare Optica a Imaginii (OIS). Cu toate acestea, compania Huawei a prezentat telefonul ca având OIS doar la modulul telephoto al camerei triple.

Celelalte două lentile (RGB de 40MP și monochrome de 20MP) asigură stabilizarea imaginii prin soft, mai exact dispun de AI Image Stabilization, oferită de rețeaua neurală cu care este dotat noul smartphone.

Dezmembrarea telefonului a demonstrat însă ca la toate modulele de cameră există un sistem OIS. Desigur, nu este clar dacă acesta și funcționează la toate trei.

Cei de la iFixit au mai observat că multe piese din telefon sunt modulare și pot fi înlocuite foarte ușor. Însă înlocuirea bateriei și a ecranului sunt mai dificile, necesitând mult efort.

În concluzie, chiar dacă este un smartphone foarte bun, nota primită pentru ușurința în reparare este de numai 4 din 10, conform celor de la iFixit.

Citește și...