Au fost identificaţi 71 de morţi, abia la patru luni de la tragedia din vestul Londrei: ”Am intrat în Grenfell Tower şi…”

Publicat: 16/11/2017 | 20:26
Au fost identificaţi 71 de morţi, abia la patru luni de la tragedia din vestul Londrei: ”Am intrat în Grenfell Tower şi…”

La patru luni de la tragedia din vestul Londrei, când o uriaşă clădire de apartamente a luat foc, au fost identificate identităţile a 71 de oameni s-au s-au stins atunci din viaţă. 

„Am spus clar de la bun început că prioritatea pentru noi a fost recuperarea tuturor celor care au murit, identificarea lor şi preluarea de către familii. Echipele specializate care au lucrat la Turnul Grenfell şi la morgă şi-au depăşit limitele din punct de vedere ştiinţific pentru a identifica victimele. După stingerea incendiului, am intrat în Grenfell Tower şi am estimat că, pe fondul intensităţii şi duratei focului, este posibil să nu-i identificăm pe toţi cei care au murit”, a declarat comandantul Stuart Cundy, din cadrul Poliţiei Metropolitane.

Poliţia londoneză a mai anunţat că lista iniţială cu persoanele dispărute a fost mai mare din cauza unor situaţii frauduloase, întrucât unii au încercat să beneficieze financiar de pe urma tragediei.

Comandantul Stuart Cundy a mai transmis că 223 de persoane au fost salvate în urma incendiului din Grenfell Tower.

Incendiul a izbucnit în data de 14 iulie la o clădire de apartamente cu 24 de etaje din vestul Londrei. Totul a pornit de la un scurtcircuit la un frigider.

Citește și...