Au reapărut jocurile cu suprataxă la TV. Adela Lupșe poate striga din nou: ”Vreau să sune telefonul!”

Publicat: 07/02/2019 | 18:55
Au reapărut jocurile cu suprataxă la TV. Adela Lupșe poate striga din nou: ”Vreau să sune telefonul!”

Jocurile cu suprataxă au apărut din nou la TV. Aceste jocuri nu sunt altceva decât o ”frumoasă păcăleală” în care telespectatorii trebuie să răspundă unor întrebări facile, numai că sunt taxați consistent pentru fiecare ape efectuat.

”Celebra” Adela Lupșe – cea care striga la telespectatori ”Vreau să sune telefonul!” atunci când ”presta” la Național TV –  a fost ”reinventată” de postul Etno TV. Numai că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par, iar CNA a luat în discuție mai multe abateri de la reguli, conform paginademedia.ro.

„O emisiune unde se prezinta informații false. Ești rugat să suni pentru a câștiga o sumă afișată și când suni ești taxat și pus să suni din nou (nu intri in direct)”, s-a plâns un telespectator la CNA.

„Numărul la care am sunat pentru a oferi soluția întrebării era invalid. Am sunat în timpul emisiunii transmisă în direct de 4 ori”, a menționat un altul.

Decizia CNA de astăzi

CNA a somat Etno TV să respecte legislația audiovizualului. Să „intre în legalitate”. Ceea ce înseamnă că postul nu mai are voie să difuzeze emisiunile „interactive” cu suprataxă și premii în bani. Cel puțin nu în această formă.

La începutul lui 2009 acest tip de emisiuni a fost mutat de CNA după ora 22.00.

Moda concursurilor interactive, care te pune să ghicești soluții facile – dar îți scoate mulți bani din portofel – nu e deloc nouă. În anii 2008 – 2010 a fost o adevărată ”bătaie a peștelui” pe TV. Foarte multe posturi adoptaseră acest model de emisiune, la un moment dat intrând în ”horă” inclusiv TVR.