Au sarit in apararea ei! Decizie incredibila in cazul romancei mutilata pentru ca nu a vrut sa se prostitueze!

Publicat: 04/12/2014 | 00:34
Au sarit in apararea ei! Decizie incredibila in cazul romancei mutilata pentru ca nu a vrut sa se prostitueze!

Cazul Ioanei Condea, tanara ademenita de proxenetii romani in Germania si batuta pana a ajuns o leguma, a ajuns in atentia Societatii Romane pentru Drepturile Omului, care solicita o ancheta desfasurata sub coordonarea Procurorului General al Romaniei

Societatea Romana pentru Drepturile Omului, condusa de avocatul Artin Sarchizian, a vazut “La Maruta” cazul cutremurator al tinerei in varsta de 20 de ani, aflata in coma intr-un spital din Koln, in urma unei batai crunte incasate de la proxeneti. SRDO a cerut procurorului general al Romaniei, Tiberiu Nitu, o ancheta corecta in Romania, pornind de la relatarile jurnalistilor despre faptul ca politia din Campina, sesizata de familia tinerei, nu s-a implicat in acest caz.

Ioana Condea are un copil de un an si opt luni
Ioana Condea are un copil de un an si opt luni

Mintita de “prietena” din copilarie

“In spatiul public, in special la postul de televiziune PROTV, respectiv emisiunea “La Maruta”, au fost difuzate materiale din care rezulta ca o tanara, in varsta de 20 de ani, cetatean roman, ar fi fost racolata in Germania, (prin inducerea acesteia in eroare, careia i s-a spus ca va munci ca menajera), unde a fost obligata sa practice prostitutia, iar pentru nesupunerea sa a fost grav agresata fizic, fiind adusa in stare de inconstienta, respectiv stare comatoasa, leziunile traumatice produse fiind in mod indubitabil de natura a-i fi pusa in pericol viata” se arata in memoriul trimis Parchetului.

Din luna iulie, fata zace intr-un spital din Koln
Din luna iulie, fata zace intr-un spital din Koln

Filmata, santajata si scoasa la produs

O prietena din copilarie I-a promis Ioanei ca o va ajuta sa-si gaseasca de munca in Germania, ca menajera, intr-un hotel din Leipzig, iar tanara s-a dovedit naiva, fara sa se intrebe de ce prietena ei insista asa tare si ii plateste chiar si biletul de avion. Si-a facut bagajele, si-a lasat acasa copilul de nici doi ani si a ajuns in Germania, unde a dat piept cu crunta realitate. “Prietena” ei Florentina, si sotul ei, Robert Tanase, au sechestrat-o, filmat-o si au obligat-o sa intretina relatii sexuale, iar pozele sale au ajuns pe siturile anunturilor de escorte

Fata a fost ademenita in Germania sub promisiunea unei slujbe decente
Fata a fost ademenita in Germania sub promisiunea unei slujbe decente

.

Cel putin asa sustine familia fetei, dar cei vizati neaga acest lucru. “Proxenetii” au mutat-o in diferite orase din Germania, iar fata a reusit sa-si anunte cu greu mama. Gratiela Condea vorbea greu cu fiica ei la telefon, pentru ca mereu raspunde la telefon “pestele” care o asigura ca fata ei e bine si nu se va intoarce acasa.

Cazul ei a fost prezentat de PROTV
Cazul ei a fost prezentat de PROTV

In luna aprilie, potrivit presei locale, Gratiela Condea s-a dus la politia din Campina, unde a povestit ce i s-a intamplat, dar nimeni nu a luat nici o masura, s-a plans femeia, care a reusit sa ajunga in august in Germania si a avut un soc: fiica ei zacea inconstienta, pe un pat de spital.

CITESTE SI: Prietena Ioanei rupe tacerea! Marturia Florentinei despre ce s-a intamplat in ziua fatidica! “Eu am gasit-o…”

Ce spune mama fetei care a dus-o pe Ioana in Germania despre ceea ce i s-a intamplat tinerei! “L-am vazut…”

(M.N.)

Citește și...